Yeni İçme Suyu Hattına Onay

Yeni İçme Suyu Hattına Onay

Yayınlanma:
Yeni İçme Suyu Hattına Onay

Belediye Meclisi, Dere ve Yenice depoları arasında içme suyu bağlantı hattının yapılması için gerekli ödeneğin % 20’sinin 2017 yılı, % 80’inin de 2018 yılı bütçesinden karşılanmasını öngören Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu oy birliği ile kabul etti. 

 

Belediye Meclisinin geçtiğimiz Cuma günü yapılan Eylül ayı son toplantısında konu gündeme alındı. 

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemin birinci maddesinde bulunan; Dere ve Yenice depoları arası içme suyu bağlantı hattı yapılması işi, ödenek miktarı ve süresi yönünden Belediye Kanunu’nun 67. Maddesine göre yıllara yaygın olarak ihale edilmesi ve toplam ödeneğin % 20’sinin 2017 yılı, % 80’inin de 2018 yılı bütçesinden karşılanarak yapılmasının görüşülmesi konusu ele alındı. 

GÜRAKAN; “EĞİRDİR SU HATTI İÇİN 3,5 

MİLYONLUK BORÇLANMA YETKİSİ ALINMIŞTI” 

Söz konusu gündem maddesiyle ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Ömer Tahir Gürakan tarafından okundu. Başkan Gürakan raporda; “Şehrimizin içme ve kullanma suyu temin ettiği Eğirdir Bedre Su pompaları ve İshale hattına ilave 2+2 pompa ve vanalar konulması yapım işi ve şehrimizde mevcut ACB (Asbest) Ana Taşıyıcı Hatların bir kısmının kapasiteleri artırılarak güzergahının değiştirilmesi için 9 Temmuz 20178 tarih ve 141 sayılı Meclis kararına göre 3 milyon 500 bin TL’lik kredinin İller Bankasından karşılanması uygun bulunmuştur. 

“2017’DE SÜRE BU PROJE 

İÇİN YETERSİZ KALIR” 

Buna istinaden Dere ve Yenice Depoları arası içme suyu bağlantı hattının yapılması inşaatı işinde işe başlama süreci ile 2017 yılı kalan aylarının işin tamamlanması için yetersiz kalacağından; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 67. Maddesi gereği birden fazla yılı kapsayan işlerde ihaleye çıkılabilmesi için işin süresine uygun olarak yıllar itibariyle ödeneğin bütçelerinde bulunmasını sağlamak üzere programlarının yapılmış olması zorunludur. ‘İlk yıl için öngörülen ödenek proje maliyetinin % 10’undan az olamaz ve başlangıçta ve daha sonraki yıllarda azaltılamaz’ hükmü ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 67. Maddesinde açıklanan gelecek yıllara yaygın hizmet, yapım yüklemeleri Belediye’de Belediye Meclisi ve bir sonraki mali yıla sarkan ihaleler için karar vermek suretiyle ihaleye çıkabilir. 

“PROJENİN % 20’Sİ 2017, % 80’İ 2018 

BÜTÇESİNDEN KARŞILANACAK” 

Bu açıklamalar ışığında, ilgili işe ait olan ödenek İller Bankasından borçlanma yoluyla temin edilecektir. 4734 Sayılı kanun ile ihalesi yapılacak olan ‘Dere ve Yenice Depoları arasında içme suyu bağlantı hattı yapılması inşaatı işinin 46, 32, 02, 41, 06, 3, 0, 5, 06, 5, 7, 08 nolu Bütçe kodundan 2017 yılı ödeneğinden % 20, geri kalan kısmının 2018 yılı ödeneğinden karşılanması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi. 

OY BİRLİĞİ İLE MECLİSTEN GEÇTİ 

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından okunan rapor daha sonra Başkan Günaydın tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve rapor oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum