Yeni İş İmkanı Sağlayacak

Kara Havacılık Okulu’nda sona yaklaşıldı. İnşaat bitmek üzere. Okula üç bin rütbeli gelecek ve en az 500 kişiye yeni iş imkanı sağlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2014 14:47
Yeni İş İmkanı Sağlayacak

Isparta’nın kalkınmasına öncülük edecek olan Kara Havacılık Okulu’nun tamamlanmasına 9 ay kaldı. Bu tarihten itibaren başta sanayi sektörü olmak üzere birçok alanda hareketlilik yaşanacak. Ayrıca okulda yüzlerce Ispartalının çalıştırılması bekleniyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Isparta’dan yapılan Kara Havacılık Okulu’nun 11 Haziran 2015 tarihinde tamamlanacağını ve taşınacağını söyledi. Güvercinlik Ankara’da konuşlu Kara Havacılık Okul Komutanlığı 2015 yılında tüm unsurları ile birlikte halen Isparta Süleyman Demirel Havalimanı yanındaki toplam 100 bin m2 alanda inşa faaliyetleri devam eden Isparta Kara Havacılık Okul Komutanlığı İskân Tesislerine taşınacak. Tesislerde 2 adet uçak pisti, 2 adet helikopter pisti, 8 adet taksi yolu, 2 adet helikopter apronu ve 1 adet uçak raporu yer alacak.

Eğitim şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleye Isparta, Kara Havacılık Okulu sayesinde de bölgede söz sahibi olacak. Isparta’nın geleceğine yön verecek olan Kara Havacılık Okulu, şehre şimdiden ayrı bir hava kattı. SD Havalimanı yanında yapımına tüm hızıyla devam edilen okulun, en geç 2015 yılında tamamlanması bekleniyor. Müteahhit firma inşaatı normal süresinden önce bitirecek. Başlangıçta 4 yıl olarak hedeflenin inşaatın 1. 5 yıl sonra bitirilmesi hedefleniyor. Isparta’nın çehresini değiştirecek ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Kara Havacılık Okulu inşaatı Süleyman Demirel Havalimanının bitişiğinde büyük bir hızla sürüyor. Firma yetkililerinin gece- gündüz demeden çalışmalarını gözlemlenirken, pistlerin ve binaların inşaatının büyük bir hızla devam ettiği, hedefin ise Kara Havacılık Okulu’nun 2015 yılının Haziran ayında tamamlanması olduğu öğrenildi. Okulun açılması ile birlikte 3000’e yakın rütbeli ile her yıl 1000’e yakın pilot kursiyerinin Isparta’ya gelmesi bekleniyor. Okulda şirket üzerinde ise bine yakın kişinin istihdam edileceği gelen bilgiler arasında. Kara Havacılık Okulu ile birlikte, okula bağlı yeni bir sanayinin oluşmasına da kesin gözü ile bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.