Yeni Okul, İlk Ders…

Eğitim yılı açılış töreni Modernevler mahallesinde yapılan Gazi İlkokulunda gerçekleştirildi. Törende Vali Günaydın ve Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, önemli mesajlar verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2018 10:34
Yeni Okul, İlk Ders…

İlk ve orta dereceli okullarda 8 ay sürecek Eğitim – Öğretim yılı bugün başladı ve yaklaşık üç aylık bir yaz tatilinin ardından ilk ders zili dün itibariyle çaldı.

Her yıl 17 – 24 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘İlköğretim Haftası’ çerçevesinde yapılan kutlamalar çerçevesinde Isparta’da 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim yılı açılış programı için ilk tören dün saat 10.00’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirildi. Buradaki törende İlköğretim Haftası çelengi İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım tarafından Atatürk Anıtına sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi. Buradaki törene İl Milli Eğitim Müdürünün yanı sıra, merkez ilçedeki İlkokul, Ortaokul ve Lise Müdürleri, öğretmenler, ilkokulların bayrak ve flamaları, belirlenen öğrenci grupları katıldı.

84 BİN ÖĞRENCİ BUGÜN
DERS BAŞI YAPACAK
Bugün başlayan 2018 – 2019 Eğitim - Öğretim yılında Isparta’da 454 okulda 84 bin 607 öğrenci ve 6 bin 443 öğretmen dün 8 ay sürecek eğitim – öğretim yılı için ders başı yaptı. Ziller öğrenciler için çalacak.
Öte yandan, Isparta’da bu yıl eğitim – öğretime başlayacak olan yaklaşık 84 bin öğrencinin 6 bini yeni eğitim – öğretime başlayacak olan minik öğrencilerden oluşuyor.

HEM OKULUN AÇILIŞI YAPILDI, HEM
EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖRENİ
Okulların açılması ve İlköğretim Haftası kutlama törenleri dün saat 10.00’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından saat 11.00’den itibaren Gazi İlkokulunda devam edecekti. Ancak, programın saatinde değişiklik yapılarak saat 11.00’deki tören saat 10.00’daki çelenk sunma töreninin hemen sonrasında gerçekleştirildi. Gazi İlkokulundaki törene; Vali Şehmus Günaydın, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

YILDIRIM; “MİLLETİMİZ EN DEĞELİ
VARLIKLARINI ÖĞRETMENLERİMİZE EMANET ETTİ”
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Bu doğrultuda ilk olarak kürsüye İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım geldi. Yıldırım konuşmasında, tarifi imkansız heyecan içerisinde olduklarını belirterek; “Milletimiz en değerlilerini kıymetli öğretmenlerimize emanet etti. Veliler ve öğretmenler birbirine güvenerek yavrularımızı eğitime hazırlamalıyız. Ülkemizi daha güçlü yarınlara hazırlayacağız. Tek işimiz hizmet etmek. Valimiz Şehmus Günaydın'ın liderliği, güveni ve desteği en büyük gücümüz. Yeni eğitim-öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun” dedi.



VALİ GÜNAYDIN; “SINIF MEVCUDUNDA
HEDEFİMİZE ULAŞTIK”
Vali Şehmus Günaydın da törende yaptığı konuşmada; “Bu mutlu günde geleceğimizin teminatı çocuklarımızla olmaktan çok mutluyum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere gösterdiği hedefe ulaşmak için eğitime önem vermemiz gerekiyor. Dünyada güçlü ülkelerle rekabet etmek için eğitime yönelmeliyiz. Genel bütçede en büyük pay eğitime aktarılıyor. Devletimizin ve hükümetimizin eğitime olan yatırımları ortadadır. Öğrencilerimizin de çok çalışması gerekiyor. Büyüklerimizin bize gösterdiği hedeflere yürümeliyiz. Isparta'da kaynaklarımızın önemli kısmını eğitime ayırıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız okul 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. İlimiz eğitim-öğretim alanında birçok parametrede çok çok iyi noktalardadır. Sınıf mevcutları da kendini ortaya koyuyor. Bu okulumuzun ortalama sınıf mevcudu 15 öğrencidir, 2023 yılındaki sınıf mevcudu hedefimize 2018 yılında ulaştık.

“EN İYİ OKUL, EN
YAKIN OKULDUR”
Bazı okullarımızda yığılmalar var. Bunun önüne geçeceğiz. Bütün öğretmenlerimiz değerlidir. Bir dönem 40 kişilik sınıflarımız vardı. Bunu aşağı çekmeye çalıştık. Zaman zaman eleştiriler oldu. Bunu saygıyla karşıladık. Biz doğruları yapmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl hemen hemen bütün okullara gittim. Öğretmenlerle sohbet ettim. Bu süreci çok büyük katkılar verdiler. Her zaman belirttiğimiz gibi daha kaliteli şartlarda okumalıdır. Eğitimde kaliteyi yakalayacağız. Mahallerimize bağımsız anaokulları yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi "En İyi Okul Eve En Yakın Okuldur" çocuklarımızı mahallerindeki okullara göndermemiz önemlidir" dedi.
VALİ, İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI
Vali Günaydın'ın konuşmasının ardından 4B sınıfı öğrencisi Ecenaz Göktem, öğretmenim adlı şiiri okudu. Ayrıca okulunun 4. sınıf öğrencileri İlköğretim Haftası dolayısıyla oratoryom gösterisi sundular. Hızırbey Ortaokulu halk oyunları ekibi gösteri sundu. Vali Günaydın daha sonra ilk ders zilini çaldı. Daha sonra Vali Günaydın ve protokol üyeleri okul bahçesini gezdikten sonra sınıfları dolaştı. Öğrencilerle sohbet etti.

İKİNCİ YARIYIL 4 ŞUBAT’TA BAŞLAYIP
14 HAZİRAN’DA SONA ERECEK
Yaklaşık 3 ay süren yaz tatilinin ardından açık öğretim öğrencileri dahil, Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon, Isparta’da ise yaklaşık 84 bin öğrenci yeni eğitim-öğretim yılına dün itibariyle başladı. Yeni eğitim - öğretim maratonu, 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. Birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi günü yani dün itibariyle başladı ve 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 19 Ocak - 1 Şubat 2019’da yapılacak.

İkinci kanaat dönemi, 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek. 2019 - 2020 eğitim ve öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.