Yeni Opel İnsignia Isparta'da

Yeni Opel İnsignia Isparta Mutsan Opel bayiinde sizlerdi bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ekim 2013 11:57
Yeni Opel İnsignia Isparta'da

Mutsan Opel Genel Müdürü Mehmet Erdoğan, merkla beklenen Yeni Opel İnsignia'nın düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu değerlerinin yanı sıra son teknoloji ürünü navigasyon sistemleri ile Isparta'ya geldiğini belirterek diğer teknik özellikler ve test sürüşü için otomobil tutkunlarını showroom'umuza bekliyoruz dedi.

Yeni makyajlı Opel İnsignia fiyatı, donanımi teknikveriler

YENİ OPEL İNSİGNİA 1.6 CDTİ 1.6 SİDİ 2.0 CDTİ FİYAT DONANIM TEKNİK İNCELEME

Opel, 12 ile 22 Eylül tarihleri arasında 65. kez düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarında sergileyeceği İnsignia'nın makyajlı halinin resmi görüntülerini ve teknik detaylarını yayınladı. Yeni İnsignia, dış ve iç mekanında kaliteyi ve şık görünümü arttırma çabalarının yanında, eklenen motor seçenekleriyle de öne çıkıyor. 

   

Tasarım konusunda bir çok ödüle sahip Opel İnsignia yapılan makyaj operasyonu ile daha kaliteli ve şık bir ifadeye kavuşmuş. Yeniden tasarlanan parlak krom kaplamalı ve eskisine göre genişletilen ön ızgara daha alçağa konumlandırılmış. Donanıma göre AFL+ gibi güvenli aydınlatma sağlayan br sisteme sahip bi-xenonlar ile tercih edilebilen İnsignia'nın farları krom artık detaylara ve parlak siyah bir zemine sahip.Kanat şeklindeki yüksek enerji tasarruflu gündüz ledlerinin kullanımına devam edildiği yeni İnsignia'nın yenilenen tamponunun alt kısmında yer alan sis farlarının çevresinde krom detaylara yer verilmiş. Yeni Insignia sedan ve hatchbacklerin yan görünümü kendilerine özgü bagaj kapakları ve entegre spoyler tasarımları sayesinde eskisinden daha farklı hale gelmiş. Beş kapılı model bir coupe siluetine sahipken dört kapılı versiyonun şık çizgileri aracın uzunluğunu vurguluyor. Eskisine göre daha geniş ve alçak görünen yeni İnsignia'nın arka bölümünde bagaj kapağı üzerinde yer alan marka logosunu içeren ve led farları ikiye bölen krom çizgi ilgi çekiyor. 

Yeni Opel İnsignia sunduğu yeni güvenlik ve konfor donanımlarıyla da öne çıkıyor. Radar ve kamera tabanlı adaptif cruise control, kör nokta uyarı sistemi ve çarpışma uyarı sistemi ilk kez sunulacak güvenlik unsurları olurken, yeni anahtarsız giriş ve start stop sistemleri de dikkat çekiyor. 

Açık, basit ve sezgisel kullanıma imkan verebilmesi ön plana alınarak tasarlanan ön konsol sürücünün dikkatini mümkün olduğunca trafiğe yoğunlaştırabilmesi imkan sağlıyor. Lake kaplamalar ve krom detaylar ile şık bir görüntüye sahip olan yeni kokpitteki düğme sayısı da, 8 inçlik renkli dokunmatik ekranın radyo istasyonlarına ve şarkı başlıklarına alt menüler ile ulaşabilmeye imkan sağlamasıyla azaltılabilmiş. Akıllı telefonlara bağlanma imkanı da sunan ve yeni touchpad ile 3 boyutlu navigasyon haritası olarak da kullanılabilen sistem, şarkı listesi, telefon rehberi, navigasyon adresleri gibi 60 kadar listeyi hafızasında saklayabiliyor. Yeniden tasarlanan direksiyon simidi üzerinden de kontrol edilebilen sistem sesli komut ile de kontrol edilebiliyor. Gelişmiş ses tanıma fonksiyonu sayesinde direksiyon üzerindeki bir düğmeye basit bir itme ile çalıştırılabilen sistem ve aynı zamanda bir seferde birden fazla komutu işleyebiliyor. 8 inçlik yüksek çözünürlüklü renkli ekran ve yeniden tasarlanmış gösterge paneliyle kullanıcı, hız, devir, yakıt tankı seviyesi gibi klasik bilgilerin yanında navigasyon hakkında daha fazla bilgi ve akıllı telefon kullanımı gibi detaylara da rahatlıkla ulaşabiliyor. 

   

Yeni Opel İnsignia motor ve şasi açısından sunduğu yeniliklerde öne çıkıyor. Makyaj öncesinde de, sürüş konforu ve yol tutuşu açısından iyi bir seviyede olan İnsignia, makyaj ile birlikte daha üst konfor seviyesine ulaşmış. Amortisörler, stabilizörler ve direksiyon gibi bir çok parçayı içeren değişikliklerle titreşim ve gürültü seviyesi azaltılırken yol tutuşunda da daha başarılı olması sağlanmış. Artık benzin, dizel ve LPG ile çalışabilen alternatifler sunan yeni İnsignia'nın güçleri 110 hp ile 325 hp arasında değişen motor seçenekleri mevcut. 

Ülkemizde özellikle yeni 1.6 litrelik dizel motor seçeneği beklenilen yeni İnsignia'nın yenilenen 2.0 litrelik CDTI dizel motoru düşük emisyon ve tüketim değerleriyle öne çıkıyor. 120 hp ve 140 hp olmak üzere iki farklı güç seçeneğine sahip olan yeni motor ile İnsignia 6 ileri manuel şanzıman ve start stop sisteminin de desteğiyle 100 km'de ortalama 3.7 litrelik tüketim değeri sunuyor. Ayrıca aracın 99 gr/km'lik karbondioksit emisyon değeri aracın A+ seviyesinde verimlilik sunmasını sağlıyor. Yeni 2.0 litrelik dizel motorun 120 hp güç üreten versiyonu, overboost fonksiyonu sayesinde 320 Nm maksimum tork üretirken, 140 hp'lik versiyonu ise yine aynı ssitem sayesinde 370 Nm tork üretebiliyor. Dizel cephesinin en üstünde ise 195 hp güç ve 400 Nm tork üretebilen 2.0 litrelik BiTurbo CDTİ motor yer alıyor.

Benzinli motor seçeneklerini yenileyen İnsignia'da artık 1.6 litrelik ve 2.0 litrelik kıvılcım ateşlemeli doğrudan enjeksiyonlu SIDI Turbo motorlar sunuluyor. Bu motorlardan 1.6 litre hacimli olanı 170 hp güç ve 240 Nm tork üretebilirken overboost fonksiyonu ile üretilen tork 280 Nm'ye çıkarılabiliyor.2.0 litrelik ünite ise 250 hp güç ve 400 Nm torkuyla öne çıkıyor. Her iki motor ile birlikte, yeni 6 ileri oranlı manuel şanzıman veya start/stop fonksiyonuna sahip yine 6 ileri oranlı otomatik şanzıman seçeneği sunuluyor. Her iki motor önden aktarmaya sahipken 2.0 litrelik motor ile dört tekerlekten çekiş sistemi tercih edilebiliyor.

Opel yeni İnsignia'da 1.4 litrelik 140 hp güç ve 200 Nm tork üreten motoru sunmaya devam ediyor. Bu motora eklenen LPG opsiyonuda ayrı bir alternatif olarak sunulurken, 1.4 litrelik İnsignia ortalama 7.6 litrelik tüketim ve 124 gr/km'lik emisyon değerlerine imza atıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum