Yeni Otogar İnşaatı İçin Şantiye Kuruldu

Yeni Otogar İnşaatı İçin Şantiye Kuruldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Nisan 2017 10:28
Yeni Otogar İnşaatı İçin Şantiye Kuruldu

Isparta Belediyesinin 6 Mart’ta ihale ettiği, geleceğin projesi olarak görülen şehirlerarası ve kırsal terminal ile her kitleye hitap edebilecek olan yaşam alanlarının da bulunduğu Yaşayan Otogarda inşaat çalışmalarına başlanıyor. Yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Şantiye kurma çalışmaları başladı, inşaat çalışmalarına başlanıyor” dedi. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Yeni Çünür’de yapılacak olan Yeni Otogar ve Yaşam Alanında incelemelerde bulundu, ihaleyi alan firmanın yetkilileriyle toplantı düzenledi. Her kitleye hitap edecek olan Isparta Şehirlerarası Terminal, AVM, Kırsal Terminal Projesi yaklaşık 200 dönümlük bir alana oturuyor. 93 metre yüksekliğinde kültürel ve sosyal içerik barındıran kulenin de bulunduğu projede 500’ü açık, 500’ü kapalı olmak üzere bin araçlık otopark, sinema salonları, küçük ve büyük çaplı ticari mekanlar, restoran ve kafeteryalar, döner restoran, şehrin manzarasına hakim cam teraslı kafeterya ve gül bahçeleri yer alıyor. 

Yüklenici firma temsilcileriyle alanda bir toplantı gerçekleştiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yeni otogarda şantiye kurma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve inşaata başlanacağını söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yeni otogar alanında fiilen hafriyat çalışmaları başlıyor. Ardından da inşaat çalışmaları başlayacak. Otogar alanında bugün teknik ekibimizle birlikte teknik yapım ve proje incelemesi gerçekleştiriyoruz. İnşaat yapımını gerçekleştirecek olan firmamızla toplantımızı gerçekleştirdik. Yeni otogarda sağlıklı ve güzel bir neticeye ulaşacağız. Kaliteli ve uzun yıllar kullanılabilecek fonksiyonel bir otogar inşa edilecek. 200 dönüm üzerine oturacak olan yeni otogar en iyi yaşam ve kültür merkezi de olacak. Otogarı süresinden önce bitirmeyi planlıyoruz. İnşaat alanından geçen enerji hatları bulunuyor bunun da kaldırılması ile ilgili çalışmalar gerçekleştirildi. Yine diğer tüm kurumlarımızla altyapı için ortak bir çalışma yapacağız. Böyle bir projenin memleketimize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.