Yeni YÖK Yasa Tasarısı Tartışıldı

Isparta Bilimsel Düşünce Topluluğu tarafından “Yeni YÖK Yasasının Getirdikleri Götürdükleri” konulu bir panel düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2013 16:51
Yeni YÖK Yasa Tasarısı Tartışıldı

Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılışında Isparta Düşünce Topluluğu yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Adem Efe panelin başarılı geçmesini dileyerek konuşmacıları takdim etti.

Etkinliğin açılış konuşmaları kapsamında sözü ilk olarak Isparta Bilimsel Düşünce Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Fatih Gültekin aldı. Konuşmasında YÖK hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gültekin, 33 yıl önce kurulan kurumun yapılanma sürecinde birçok değişikliğin yapıldığını söyledi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise YÖK yasa taslağının çok tartışıldığını, bu tartışmaların sorunlara çözüm geliştirmesi yönünde iyi bir beyin egzersizi olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında mevcut YÖK yasasından bahseden Akyıldız, “Sorunların asıl temeli akademik özgürlüktür. YÖK yasa taslağına baktığımızda koşullardan yalıtılmış mekanik bir düzen var.” dedi.

YÖK yasa taslağının çok önemli olduğunu vurgulayan Akyıldız, “YÖK yasasında 33 yıldır birçok değişiklik yapılarak ancak uyumlaştırıldı. Üniversitelere yapılacak en büyük kötülük bu kurumların siyasallaştırılmasıdır. Burası bilimin diliyle ibadet edilen, bilimin mabedidir. Üniversitelerde mevcut sorunları ortadan kaldıracak özel çözümler getirilmeli.

Doğal süreçler içerisinde akademik dünyanın kendi ihtiyaçları içerisinde yaşanmış deneyimlerin ve mevcut mevzuatın geliştirilmesi yoluyla sistemin ıslah edilerek sorunların çözümü üniversite olarak bizim görüşümüzdür” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından başkanlığını SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Sakallı’ nın yaptığı SDÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Prof. Dr. Bahri Karlı, Doç. Dr. Haluk Songur, Doç. Dr. Yakup Altan ve Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın’ın panelist olarak katıldığı “Yeni YÖK Yasasının Getirdikleri Götürdükleri” konulu panele geçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.