Yenice Mahallesi Sakinleri Teşekküre Geldi

Vali Memduh Oğuz'un asfalt jestini unutmayan Yeniceliler teşekkür ziyaretine geldiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2011 17:18
Yenice Mahallesi Sakinleri Teşekküre Geldi

Vali Memduh Oğuz'un asfalt jestini unutmayan Yeniceliler teşekkür ziyaretine geldiler. Ziyarette, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım'da hazır bulundu. 

Hatırlanacağı üzere Yenişarbademli İlçesinin Yenice Mahallesi sakinleri yollarının asfalt olmaması nedeniyle kışın çamurdan yazın ise tozdan çok büyük sıkıntı çektiklerini belirtmişler ve konunun Isparta kamuoyunun gündemine gelmesiyle Vali Memduh Oğuz'un talimatlarıyla İl Özel İdaresi tarafından 16.09.2011 tarihinde mahallenin yolları asfaltlanmıştı.

Mahalle sakinleri ile birlikte Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret eden Yenice Mahallesi Muhtarı Ahmet Atar; "Sayın Valimize mahallemize yapmış olduğu asfalt hizmetleri içi teşekkür etmeye geldik. Şu anda yollarımız gayet güzel ve toz yutmaktan kurtulduk. Ayrıca bütün mahalle sakinlerinin de selamlarını getirdim" dedi.

Mahalle sakinleri adına konuşan Sedanur Kaya; "Sayın Valim sayenizde sağlıklı yaşamaya başladık ve unutulmadığımızı anladık, var olduğumuzu hissettik. Yaşadığımız hayata kalite kattınız, mahallede toz toprak olmadan tertemiz dolaşıyoruz. Allah sizlerden razı olsun" dedi.

Isparta halkının çok küçük hizmetler için bile binlerce teşekkür ettiğini ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Gerçekten bu çok önemli, çünkü bazı yerlerde yapılan hizmetlerle yetinmeme, hizmetleri eleştirme gibi konular yaşanırken Isparta'da tam tersi olmaktadır, bu çok güzel bir özellik. Sizin bugünkü davranışınızda bunun bir örneği, ben size teşekkür ediyorum, zaten biz vazifemizi yapıyoruz" dedi.

Yenişarbademli'nin festivaline mazereti dolayısıyla katılamadığını belirten Vali Oğuz; "Büyük bir eksiklik hissettim, hatta belediye başkanımız benim için bir plaket hazırlamış ve onu bir arkadaşım alabildi. Esas itibariyle bir hizmet yapalım da plaketi ondan sonra alalım dedim. Şimdi bir hizmetimiz oldu, elbette tamamını da Allahın izniyle getiririz" dedi.

Yenice mahallesinde yapılan asfalt çalışmasında ayrılmış bir tek kuruş ödenek olmadığını ifade eden Vali Oğuz; "Kamuoyunun bunu bilmesini istiyorum, bu esas itibariyle vazifemizde değil, ama biz bir kere tasarruflu davrandık. Özel idaremizde sıradan çalışanı kim varsa, yağcısı, operatörü, yol işçisi, yol şube müdürü, özel idare genel sekreteri ve ben deniz tasarruflu davrandık ve arttırdık. Hem maddi imkânımızı arttırdık, hem de zamanımızı arttırdık. Arkadaşlarımız vaktinden önce kendilerine verilen işleri bitirdi. Sadece Yenişarbademli'de değil kamuoyunun bilmediği o kadar fazla işler yaptık ki, hep program fazlası işler yaptık. Bütün bunları tasarruflarımızla yaptık.

Öncelikle o teşkilatta çalışan görevlilere, hem zamanı iyi kullanan hem de imkanları arttıran arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, onların çok büyük emeği var. İl genel meclisi başkanına ve üyelerine teşekkür ediyorum, bunun da bilinmesini istiyorum. Onlarda tamam valim bunu da yapalım dedikleri için bunu yapabiliyoruz" dedi.

Hizmetlerin devamının getirileceğini ifade eden Vali Oğuz; "Burada benimde şahsi tasarruflarım var. Efendim şu resepsiyonu yapmayalım, şu guruba öğle yemeği vermeyelim ve oraya vereceğimiz parayla şu işi de aradan çıkartalım deriz. Veya falan etkinlik dolayısıyla yapacağımız harcama giderlerinde bir tasarruf yaparak bir mahallenin kilit taş sorununu da çözelim deriz. Onun için merak etmeyin diğer yollarınızı da kilit taş yaparız.

Ayrıca burada bizim de çok büyük şansımız var, geçen gün burada açılışını yaptığımız mobilya mağazasının patronu Sayın Valim efendim bize bir okul yaptırma, hastane yaptırma, sağlık ocağı yaptırma gibi bize bir vazife verin, hemen yapalım dedi. Bunların ne programda yeri var, ne de ödeneği var, bu tamamen beşeri ilişkilerimizle, insan ilişkileriyle sizin kanaatkâr tutum ve davranışınızla oluyor. Onun için Allahın izniyle önümüzdeki sene kilit taşını da yaparız" dedi.

Mahalle kadınlarının bizde kilit taş döşemesinde işçi gibi çalışırız sözünün çok ağır bir söz olduğunun altını çizen Vali Oğuz; "Hanımlar bizim bacılarımız, annelerimiz, eşlerimiz. Çok samimi olarak söylüyorum onların bu sözleri biz ezer yani, o bakımdan imkanlarımızı zorlarız. Şunu en son cümle olarak söyleyeyim, hizmet yaptıkça talep artar ve isteyeni de kınamayız. İnsanoğlu iyisini, daha iyisini ister bu en doğal hakkıdır. Ama tabi bir planlama dahilinde hepsi gerçekleşir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum