Yenilikçi İş Fikirlerine Melek Yatırımcı Modeli

BAKA, ‘henüz başlangıç aşamasında olan bir iş fırsatına, ilerleyen süreçte büyümesi ve gelişmesi için sermaye ile bilgi aktaran ve ortak olarak şirkete sermaye gücü sağlamış kişiler olan Melek Yatırımcı’ konusunda panel düzenledi.

Yayınlanma:
Yenilikçi İş Fikirlerine Melek Yatırımcı Modeli

Akdeniz Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) işbirliğinde gerçekleştirilecek panelin yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirebilmek için gerekli finansman kaynaklarına ulaşmakta zorluklar çeken deneyimi, yeterli sermayesi veya teminatı olmayan Antalya, Burdur ve Isparta’daki girişimciler için çok önemli olduğunu belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Panelde, yenilikçi iş fikrini daha fikir aşamasından itibaren destekleyerek yenilikçiliğin girişimciliğe dönüşmesinde önemli rol oynayacak melek yatırımcıları veya daha profesyonel kurumsal yapılar olan girişim sermayesi fonları hakkında bilgiler verilecek” dedi.

Antalya, Isparta ile Burdur’da faaliyet gösteren yatırımcılara ve yatırım yapmayı planlayan girişimcilere her konuda yardımcı ve destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren BAKA, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde Batı Akdeniz’in ekonomik iş hacmini büyütmek amacıyla yeni bir çalışma daha gerçekleştiriyor.

BAKA, girişimciler ile yeni iş fikirlerinin cesaretlendirilmesi, girişim sermayesi, bireysel katılım sermayesi mevzuatı ve sürecin işleyişi konusunda bilgilendirmek amacıyla Akdeniz Üniversitesi İİBF Fakültesi işbirliğinde ‘Girişim Sermayesi ve Melek Yatırımcı Bilgilendirme Paneli’ düzenledi. AÜ İİBF Konferans Salonu’nda 3 Temmuz 2013 Çarşamba saat 14.00'te başlayacak panele konuşmacı olarak Hazine Müsteşarlığı Finansal Araçlar ve Piyasalar Geliştirme Dairesi Başkanı Hakan Ertürk, Sermaye Piyasası Kurulu Uzmanı Selin Silahyürekli, KOBİ A.Ş. Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Şirketi İş Geliştirme Müdür Yardımcısı Onur Öktem ve uluslararası yatırımcılarla, bağımsız özel sermaye yöneticilerini buluşturmayı hedefleyen TRPE Capital’in Kurucu Ortağı Memet Yazıcı katılacak.

Antalya, Burdur ve Isparta’daki yeni iş fikirleri olan ve yeterli finansman kaynağı konusunda çözüm arayan girişimcileri panele katılmaya davet eden BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Konularında uzman ve deneyimli panelistler, yeni bir kavram olarak ortaya çıkan melek yatırımcı ve yatırım ortaklıklarının ne olduğu, girişim sermayesi fonları ve iş meleklerinin yatırım yaptıkları şirketlere sağlayacakları finansman ile yönetsel ve stratejik destekler hakkında bilgiler verecek.

Melek yatırımcı; henüz başlangıç aşamasında olan bir iş fırsatına, ilerleyen süreçte büyümesi ve gelişmesi için sermaye ve bilgi aktaran kişidir. Melek yatırımcı ortak olarak şirkete sermaye gücü sağlamış olmaktadır. Ortak olduğu süreçte bilgi birikimini firmaya aktarır. Firma ilerleyen süreçte zarar ederse melek yatırımcı da girişimci de zarar eder. Kâr ederlerse de beraber kâr ederler.

Türkiye melek yatırımcılıkta henüz yolun başındadır. Ancak makro yapıdaki gelişmeler, girişimciliğin öneminin artması ve yabancıların ilgisi ile melek yatırımcılığın gelişimi giderek hızlanmaktadır. Yeni oluşturulan mevzuatta da melek yatırımcılara %75’lere varan önemli miktarlarda vergi avantajları söz konusudur. Bu konuda konuşmacılarımız ayrıntılı bilgi vereceklerdir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.