Yenilişim ve Kütüphaneciler

Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde, Vali Memduh Oğuz’un katılımıyla 49. Kütüphane Haftası açılış ve etkinlik programı düzenlendi.

Yayınlanma:
Yenilişim ve Kütüphaneciler

Program açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in mesajı okunduktan sonra, haftanın ana temasının ‘Yenilişim ve Kütüphaneciler’ olarak belirlendiğine değinin İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç sözü aldı.

Kılıç; “Ülkemizde 1964 yılından bugüne kadar her yıl Mart ayının son haftası Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır. Hızla küreselleşen dünyamızda, gelişen teknolojiler ve nüfus sayıları, bilgiye olan ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Uygarlığın temeli ve gücü olan bilgi, tarihsel süreç içerisinde değişik biçimlerde ortaya çıkmıştır. Elde edilen bilgilerin çeşitliliği nedeniyle bilgilerin ulaştırılmasında Halk Kütüphanelerine önemli görevler düşmektedir.

Halkımızı Kütüphanelere çekmeliyiz. Bilgi çağında olmamıza ve dijital depolama yöntemlerinin gün geçtikçe çoğalmasına rağmen, kitabe ve kütüphaneye olan ihtiyaç devam etmektedir. Halkımızı kütüphanelere çekmek, kitap okuyan, dolayısıyla bilgilenen ve aydınlanan bir toplum oluşturmak halkın kütüphaneleri sahiplenmelerini sağlamak için ülkemizde diğer kütüphanelere örnek olacak çalışmaları ve uygulamaları ilimizde gerçekleştirmekteyiz.

İlimizde gençlerimizi ve özellikle çocuklarımızı, görme engelli vatandaşlarımızı, tüm halkımızı kütüphaneye çekmek için kütüphanemizi baştan sona yeni ve renkli mobilyalar ile cihazlarla donattık.
Son 1 yıl içerisinde Isparta İl Halk ve Merkez Çocuk Kütüphanemize yaklaşık 12 bin okuyucu üye olmuştur. Bu yıl kütüphanemiz bünyesinde Edebiyat, Tarih, Sinema Tiyatro, Güzel Sanatlar, Bilim ve Teknoloji , Müzik gibi kulüpleri kütüphanemize üye olan okuyucularımız arasından oluşturarak katılımcı yönetim anlayışı ve ortak akılla, geleceğiniz için sizin talep ve istekleriniz doğrultusunda kütüphanelerimizde programları, etkinlikleri hep birlikte planlamak ve geliştirmek istiyoruz.

Kütüphanelerimize yönelik bilinç ve farkındalık düzeyinin geliştirilmesi kütüphane bilgi kurumlarının keşfedilmesi ve kütüphanenin bilgiye erişimindeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekmek amacıyla Kütüphane Haftası boyunca birçok etkinlik ve program gerçekleştireceğiz.”açıklamalarında bulundu.

Bu yıl ilimizde en çok kitap okuyan ilk üç kişiye Vali Memduh Oğuz eşliğinde hediyeler verildi. Hediyelerin ardından, Flüt ve Piyano dinletileri konuklara sunuldu
Vali Oğuz, Çocuk Kütüphanesi Kitap Sergisi ve Nermin Tüzemen’in Minyatür Resim Sergisinin açılışını yaptıktan sonra program sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.