Yenişafak'ta Koru Krizi

Yeni Şafak Fehmi Koru krizi sona erdi. Gazete yazarla hem ilişkisini kesti hem de Koru'yu künyeden sildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2010 00:50
Yenişafak'ta Koru Krizi
 

Fehmi Koru'nun yıllarca köşe yazarlığı ve genel yayın danışmanlığı yaptığı Yeni Şafak ile yolları ayrıldı. Yeni Şafak gazetesi gece yarısı operasyonu ile Koru'nun ismini künyeden sildi.

Gazeteciler.com'un ortaya çıkarttığı Edelman ile 'kelle' anlaşması sonrasında Fehmi Koru, geçen cuma günü Yeni Şafak'ta yazmayı bırakmıştı. Krizi bitirmek için Yeni Şafak Koru'nun istediği yönde bir adım atmadı. Fehmi Koru'da bir hafta boyunca gazetesine uğramadı.

YENİ ŞAFAK KÜNYEDEN ÇIKARTTI

Yeni Şafak gazetesi dün gece radikal bir karar aldı ve Fehmi Koru'nun adını künyeden çıkarttı. Koru, gazetenin künyesinde Genel Yayın Danışmanı olarak yer alıyordu. Aynı operasyon internette de yapıldı. Gece yarısı gazetenin internet sitesindeki künyeden de Fehmi Koru'nun adı kaldırıldı. Böylece 12 yıldır Yeni Şafak'ta çalışan Fehmi Koru ile gazetenin yolu resmen ayrılmış oldu.

KORU ŞİMDİ NE YAPACAK?

Fehmi Koru'nun Sabah'ta yazmak istediği medya aleminde bilinen birşeydi. Şimdi bu arzusunun gerçekleşme ihtimali var. Kulislerde Koru'nun, Yeni Şafak ile yaşadığı restleşmeyi Sabah'a geçmek için kullanacağı yorumları yapılıyor.

WİKİLEAKS'IN BAŞINI YEDİĞİ İLK İSİM

Fehmi Koru krizi Wikileaks belgelerinde başrolde olan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman meselesinden patlamıştı. Edelman'ın Irak'ı işgal sürecinde Fehmi Koru ile başbaşa yemek yiyerek Yeni Şafak gazetesindeki bir yazarın kellesini istediği ortaya çıkmıştı. Gazeteciler.com sitesi bu ismin İbrahim Karagül olduğunu açıklamıştı. İbrahim Karagül'de Yeni Şafak'taki köşesinden "ABD'nin kellesini istediği yazar bendim" diyerek Koru'nun süreçteki rolünü doğrulamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.