Yenişarbademli 6. Pınar Gözü Kültür Şenlikleri Yapıldı

Yenişarbademli ilçesinde 6. pınar gözü kültür şenliği yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2014 01:08
Yenişarbademli 6. Pınar Gözü Kültür Şenlikleri Yapıldı

enişarbademli ilçesinde 6. pınar gözü kültür şenliği yapıldı. Dede gül dağının eteğinde melikler yaylasında yapılan şenliğe katılanlara çam ve kekik kokulu bol oksijen ikram edildi.

Şenlik saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Daha sonra 4. Uluslar arası pınargözü resim sergisi açıldı. Yedi ayrı ülkeden ve ülkemizin çeşitli illerinden gelen çok sayıda ressam katıldı. Her yıl farklı ülkelerden gelen ressamlar sayesinde Türkiye’nin en unutulmuş ilçesi dünyaya açılmış durumda. 2989 metre zirve tırmanışı yapılan dede gül dağının eteğinde çadırda yapılan resim sergisine katılımcıların büyük ilgisi vardı. Sanatçılardan resimler ile ilgili bilgi alan yada ressamları kutlayan katılımcılara tanık olduk.

11 Ağustos Pazartesi günü Antalya’da tekrardan sergilenecek. Akdeniz belediyeler birliği başkanı Kepez belediye başkanı Av. Hakan Tütüncü, Murat paşa ve Konya altı belediye başkanlarının da katılımı ile Antalya’da ki sergide açılacak. Ayrıca Antalya büyük şehir belediye başkanının da katılımını beklemekteler. İsrailli bir ressamın yaptığı resim hakkında kendisinden bilgi aldık. Resimde bu günlerdeki gazze olayını anlattığını, bombardıman altında onların hayatta kalış mücadelesini zeytin ağaçlarının kesildiğini bombardıman altında evlerin yıkıldığını yansıttığını dile getirdi.

Yenişarbademli Belediye başkanı Mustafa Erdem ile yaptığımız röportajda şenlik alanında Beş bin kadar katılımcı olduğunu dile getirdi. Katılımcılara yemek verildi.

THM sanatçısı Halil Er ve Üflemeli çalgılar icracısı Mehmet Bedel eşliğinde katılımcılar doyasıya oynadılar. Halk oyunları oynandı. Sanatçı Hilmi Özdemir Yenişarbademli’ye yapmış olduğu türkülerini okudu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.