Yenişarbademli Konya'ya Mı Bağlanıyor!

Yenişarbademli Konya'ya Mı Bağlanıyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2016 11:36
Yenişarbademli Konya'ya Mı Bağlanıyor!

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, 2017 yılı içinde halkla birlikte istişare edeceklerini ve bunun sonucunda Konya’ya bağlanma noktasında bir referanduma gidebileceklerini belirtti.

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, katıldığı televizyon programı Ne Var Ne Yok’ta flaş bir çıkış yaptı. İlçeye Isparta’dan hizmet alma noktasında sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Erdem, Yenişarbademli-Aksu arasındaki 43 kilometrelik yolu 2009’dan bu yana karayolları ağına aldırmayı bir türlü beceremediklerini belirterek, “Madem isteklerimiz olmuyor halkımızla istişare sonucunda referandumla Konya iline bağlanabiliriz” dedi.

KONYA’YA BAĞLANMA NOKTASINDA BİR REFERANDUMLA İL DEĞİŞTİREBİLİRİZ
Yenişarbademli’den Antalya Havalimanı kavşağına 220 kilometrelik bir mesafe ile ulaşıldığını dile getiren Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Ulaştırma Bakanlığı’nca yapılan 6 kilometrelik yeni tünel ile mesafenin 156 kilometreye düşeceğini ifade etti. Yeni yolla birlikte Antalya’ya Isparta yolundan daha kaliteli bir yolla ulaşacaklarının altını çizen Erdem, bu konuda yaşadıkları bir sıkıntıyı da dile getirdi. Erdem, şunları söyledi: Isparta’daki yol problemini çözemezsek İl Özel İdaresi yetkililerine söyleyelim, ilçede önümüzdeki bir referandum çalışması içerisine gireceğiz. Biz Konya’ya bağlanma noktasında bir referandumla il değiştirebiliriz.

ÜZGÜNÜZ, ISPARTA’DAN KOPABİLİRİZ
2009 yılından 2016 yılına kadar Yenişarbademli-Aksu arasındaki 43 km’lik yolun karayolları ağına aldırılması için uğraş veriyoruz. O günden beri 4 vali değiştirdik. 4 valimizde bu yolun karayolları ağına alınması için gayret sarf ediyorlar. Ama bir türlü olmadı. İlçeden ile olan yolumuz il özel idaresi standartlarında. Biz 4 milletvekilimizle bunu yaptıramıyorsak şimdi 3’e düştü, artık bir şey yaptıramayız. Sayın Süreyya vekilimizi ayrı tutuyorum. Ağabey kardeş içerisindeyiz. Ben kendisine alo diyorum bana yardımcı oluyor. Biz Konya’ya geçersek 14 tane milletvekili var. Konya bize 150 km, Isparta’da Şarkikaraağaç üzerinden dolaşırsak 180km, Aksu üzerinden 105 km. Ama 105 km’nin 43 km’si köy hizmetleri standardında. Isparta’dan biz hizmetleri alamıyorsak, Konya’ya bağlanabiliriz. Valilik ve kaymakamlık 2 yıldır ilçe belediye sınırlarını belirleyemediler. Konya’da 15 günde şak diye belli olur. 2017 yılı içerisinde Yenişarbademliler olarak bu işi ciddi konuşacağız. Biz Konyalı olabiliriz. Üzgünüz, Isparta’dan kopabiliriz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum