Yenişarbademli MYO’dan ‘Sessiz Doğa’ Projesi

TÜBİTAK kapsamında tüm Türkiye'de ilk defa işitsel engelli bireylere doğa eğitimi verilmesine yönelik desteklenen proje "Sessiz Doğa" Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Öğretim üyeleri tarafından başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2013 16:48
Yenişarbademli MYO’dan ‘Sessiz Doğa’ Projesi

SDÜ öğretim üyeleri işitsel engelli öğrencilere bir haftalık Isparta- Antalya- Burdur ve Konya illerini kapsayan doğa eğitimi verecekler.

Projenin temel amacı hakkında bilgiler veren Yenişarbademli MYO Müdürü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, “Proje çerçevesinde hedef kitle olarak engelli öğrencilere yöremizde yer alan milli park, tabiat parkı ve ekolojik - biyolojik öneme sahip alanları, müzeleri, yaban hayvanlarıyla buluşabilecekleri alanları ve bu alanlar bazında biyolojik ve ekolojik obje, kavram, doğal olay ve oluşumların tanıtılması, öğretilmesi suretiyle onlara; Doğa, Korunan Doğal Alanlar ve doğa eğitimi konusunda bilgi kazandırmak, eğitilecek öğrenci grubunu korunan doğal alanlar, çevre ve ekoloji alanında bilgilendirerek bu konuların sevilmesini sağlamak, aldıkları bilgi-kültür ve tecrübeyi diğer öğrenci arkadaşlarına aktarmaları sayesinde doğa ve ekoloji kültürünün ülkemizde yaygınlaştırılmasına hizmet etmektir.

Yine, öğrencilerimizin doğayı ve çevresindeki sosyal dokuyu bir dershane ve bir laboratuar gibi algılayarak doğa ve toplumu anlayabilme becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak, projenin amaçları arasındadır. Katılımcılar için; sosyal, bilimsel, teknolojik ve kültürel yönlerini de kapsayacak biçimde, doğanın gerçek dilini kullanarak, çevre eğitiminde disiplinler arası ve bütüncül bir eğitim-öğretim programı geliştirebilecek ve doğa farkındalığı oluşturulacaktır.

Projemizde hedeflenen bu doğa farkındalığının yanında engelli öğrenciler için sosyalleşme, özgüven ve sorumluluk artımı da şüphesiz çıktılar arasında yer alacaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.