Yenişarbademli'de 'Ağaç Bayramı'

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu'nca "Ağaç Bayramı" düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2012 11:30
Yenişarbademli'de 'Ağaç Bayramı'

Vali Yardımcısı İzzet Ercan, yüksekokulun bahçesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, ağaçlandırmaya büyük önem veren Vali Memduh Oğuz'un yoğun programı nedeniyle etkinliğe katılamadığını ancak etkinlikten duyduğu memnuniyeti ilettiğini söyledi.

Türk milletinin kuraklık nedeniyle memleketi Orta Asya'yı terk edip Anadolu'ya yerleşen insanların torunları olduğunu hatırlatan Ercan, "Orta Asya'dan kuraklık nedeniyle Anadolu'ya kadar geldik. Ağaçlandırmanın, yeşilliğin önemini en iyi bilmesi gereken bir toplumuz" dedi.

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem de fidan dikmek kadar fidanı yaşatmanın da önemli olduğunu söyledi.

Erdem, törenin düzenlenmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da ağaç dikmenin önemine işaret ederek, "Ağaç dikmek demek, yeni bir can vermek, cihan hakimiyeti mefkuresine vücut vermek, Mevlana'nın mesnevisine hayat vermek demektir" diye konuştu.

Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süleyman Gülcü ise meslek yüksekokullarının görevleri arasında yöre ile bütünleşmek, yörenin temel dinamiklerini harekete geçirmek, yöre halkıyla sürekli, karşılıklı ve sağlam iletişim, etkileşim köprüleri kurmak, bölgenin toplumsal, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmanın da olduğunu kaydetti.

Yenişarbademli'nin hızlı ve çağın gerektirdiği bir ivmeyle büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Gülcü, "Çünkü Üniversite ile toplum ayrılamaz, bunlar birbirleri için var olan iki oluşumdur. Birinin yokluğu veya kopukluğu ötekinin gelişimini önler ve her ikisinin geri kalmasına yol açar" dedi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen "Ağaç Bayramı" ile aralarında orman ağaç türleri, süs bitkileri ve meyve fidanlarının bulunduğu 13 bin fidanın vatandaşlara ücretsiz dağıttıklarını belirten Gülcü, fidanların dikiminden sonra korunması ve bakımının aksatılmaması gerektiğini söyledi.

Gülcü, "İsraf edeceğimiz her fidan hem maddi bir kayıp hem de Yenişarbademlimize eklenecek güzelliklerden birinin eksik olması demektir" diye konuştu.

Törene katılanlar, Isparta Erenler Mehteran Takımı eşliğinde Cumhuriyet Caddesi boyunca yüksekokulun Kurucuova Yolu mevkisindeki bahçesine kadar yürüdü.

Vali Yardımcısı Ercan, protokol üyeleri ve vatandaşlar, tören kapsamında 100 fidanı toprakla buluşturdu.

"Ağaç Bayramı" yüksekokul bahçesinde öğrenciler ve yerel sanatçıların konserleri, halk Oyunları gösterileri ve yarışmalarla sürdü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.