Yerel Basın Desteklenmeli

Yerel Basın Desteklenmeli

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2022 16:37
Yerel Basın Desteklenmeli

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Isparta Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalım Halıcı Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı Tuhafiyeciler Sitesindeki ofisinde ziyaret ederek basın gününü kutladı. Ziyarette IGC Genel Sekreteri Selçuk Öçal, Nokta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Baş, Yazı İşleri Müdürü Tayfun Yılmaz ve eski Cemiyet Başkanlarından Duayen Gazeteci Nasuh Özkan’da hazır bulundu.

Nazik ziyaretinden dolayı CHP İl Başkanı Halıcı’ya teşekkür eden IGC Başkanı Mustafa Baş, Isparta Basınının zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek bazı kurumların Cumhurbaşkanlığı genelgesini gerekçe göstererek basına destek olmadıklarını, abonelikleri iptal ettiklerini ve bu durumun kendilerini zor durumda bıraktığını kaydetti. Özellikle son ekonomik gelişmeler sonrası Yerel Basının maliyetlerinin çok aşırı arttığına dikkat çeken Baş, “Her konuda olumsuz etkileniyoruz” dedi.

“BÖYLE GİDERSE YAZILI BASIN İŞİ BİTER”

IGC Başkanı Mustafa Baş’dan basının sorunlarını dinledikten sonra açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, ekonomide son 3-4 aydır yaşanan olumsuz durumdan tüm sektörlerin ve herkesin etkilendiğini belirterek, “Yerel Basının da bu durumdan daha çok etkilendiğini görmekteyiz. Sizler de bir kamu görevi yerine getiriyorsunuz, bu anlamda sizlerin de desteklenmesi gerekiyor. Yerel Basınımızın desteklenerek ayakta durması için Hükümetin gereken tedbirleri alması lazım. Örneğin resmi ilan tarifesinin ekonomik koşullara göre güncellenmesi gerekir. Gereken destek sağlanmazsa yazılı basın işi biter” dedi.

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, Gül ve Lavanta Merkezi olan Isparta’nın tıbbi aromatik bitkiler merkezi durumuna gelebileceğini, bu konuda ciddi çalışmalara gerek olduğunu da ifade etti.

Bu arada Halıcı, genel seçimlerin 2023 yılında değil bu yıl içerisinde yapılma ihtimalini daha güçlü gördüğünü de sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.