Yerel Basına Devlet Desteği Şart

Yerel Basına Devlet Desteği Şart

Yayınlanma:
Yerel Basına Devlet Desteği Şart

Döviz kurlarının artışıyla birlikte yazılı basının girdiği kriz büyüyor. Konuyla ilgili yetkililere çağrıda bulunan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan, yerel basının teşvik edilmesi gerektiğine işaret ederek gazete kağıdı için devlet desteği istedi.

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan dün Radyo FM 32’de, Gazeteci Elif Akgül'ün hazırlayıp sunduğu Kent Gündemi Programının canlı yayın konuğu oldu. Medya ve Isparta gündemine ilişkin açıklamalarda bulanan Şevket Karahan, siyasilere ve yetkililere seslenerek: ‘Gazete kağıtlarına yüzde 50 indirim yapılsın’ çağrısında bulundu. Türkiye’de kağıt anlamında büyük bir krizin olduğunu belirten IGC Başkanı Şevket Karahan: ‘1 yılda kağıt parası 2 katına çıktı. Devletin biran önce gazetelere kağıt teşviği vermesi gerekiyor. Öyle bir zaman gelebilir ki gazete basımı için kağıt dahi bulamayabiliriz. Bir gazete sahibi ve medya sektörü temsilcisi olarak büyüklerimize önerim şudur, ilk etapta gazete kağıtlarına yarı yarıya devlet desteği, üreticiler için de üretim teşviği verilmelidir. Türkiye’de büyük bir kağıt üretim açığı var. Ne yazık ki bu konu da da dışa bağımlıyız. Bakın dolar geçtiğimiz aylarda büyük bir çıkış yaptı hepimiz ne yapacağımızı bilemedik. Kağıdı kendimizin üretmesi gerekiyor. Yine Isparta medyamız övgüyle bahsedilmesi gereken kuruluşlardan oluşuyor. Tarihimiz ve bugünümüz Türkiye’ye örnektir. ’ Dedi.

KOMŞULARIMIZA DUBLE YOL İLE BAĞLANMALIYIZ
Medya gündemi haricinde Isparta gündemine ilişkinde konuşan IGC Başkanı Şevket Karahan: ‘Türkiye’de komşu vilayete duble yol ile bağlanmayan tek şehir Isparta’dır. Bu bizleri hem manevi olarak üzüyor, hem de maddi olarak yaralıyor. Şu anda Antalya ve Burdur için bu yönde çalışma var. Ancak ivedi bir şekilde tamamlanması gerekiyor. Konya için ise ciddi adımların biran evvel atılması gerekiyor’ dedi.

ISPARTA DAVRAZSPOR DESTEKLENMELİ
Radyo programında Isparta Davrazspor hakkında da konuşan Başkan Karahan: ‘Temsilcimiz son haftalarda büyük bir çıkış yakaladı. Bu çıkışı devam ettirmeliyiz. Bunun içinde ekonomik olarak takıma destek olunmak zorunda. İşadamlarımız ve yetkililerimiz takımımıza kaynak aktarmalı. Kalıcı bir kaynakla takımı ayakta tutabiliriz. Bu takım 400 bin Ispartalının takımı. O yüzden el birliğiyle sahip çıkmak zorundayız’ dedi.

YEREL SEÇİMLER
Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin konuşan Şevket Karahan: ‘Yerel seçim sürecine girdik. Bazı partiler adaylarını belirledi, bazıları da belirlemek üzere. Bütün adaylara başarılar diliyorum. Belediye Başkanı kim seçilirse seçilsin hedefi büyüyen ve gelişen Isparta olsun. Seçim sürecini kırmadan ve üzmeden geçirmeliyiz. Adaylarımızın seçim sonrası yüz yüze bakabilecekleri bir süreç geçirmelerini diliyorum’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.