Yerel Seçimleri Değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Anayasa Komisyonu Üyesi, Devlet eski Bakanı Faruk Bal, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2014 17:13
Yerel Seçimleri Değerlendirdi

Her seçimin bir zorluğunun bulunduğunu, 30 Mart seçimlerinin ise daha zor geçen bir seçim niteliği taşıdığını belirten MHP, MYK Üyesi Konya Milletvekili Faruk Bal, “17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra AKP tabiri caiz ise cahil cesareti ile her yola başvurarak varlığını sürdürme gayreti içerisinde oldu.

Özellikle MHP’nin belediye seçimlerini kazandığı illerde bunu daha yoğun gördük. Kamu kaynaklarını ve gücünü kullanan her birimi seçimde AKP’ye oy devşirme aracı olarak kullanan AKP Türkiye çapında sandık operasyonlarını da dikkate aldığımızda yüzde 42 civarında bir oy alabildi. Bu oran herkes tarafından kabul edildiği gibi şaibeli.

Başarılı olamadığı yerlerden ki, onların başında Isparta Belediyemiz geliyor. Burada belediye başkanımızın 1999 yılındaki hizmetleri, 2009’dan sonraki hizmetleri Isparta’yı yaşanabilecek modern şehirler listesine sokan çabası Ispartalı seçmenlerimiz tarafından doğru değerlendirildi. İyi bir şekilde takdir edildi ve belediye başkanımız, belediye meclisi üyelerimiz, il, ilçe teşkilatlarımızın, gençlerimizin de çabası ile tekrar belediye başkanı olarak seçildi. Bu seçimlerde gösterdikleri başarılarla gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Diğer taraftan bütün bunlara rağmen AKP 30 Mart’ta yapılan seçimlerde 2 milyon 300 bin civarında oy kaybına uğramış, bu seçimin mağlubu bir partidir. Diğer taraftan Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimlerde oyunu 2 milyon 800 bin civarında artırmıştır. Bu seçimlerde oyunu artıran tek parti olmuştur ve İstanbul, Ankara, İzmir oylarındaki sübjektif durumu bir kenara bırakacak olursak Milliyetçi Hareket Partisi, AKP’nin alternatifi parti olduğunu ispatlamıştır. Bu şekilde seçmenin teveccühüne mazhar olmakta bizi önümüzdeki süreç için daha da umutlandırıyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.