Yeri Değişebilir

Yeri Değişebilir

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2015 23:37
Yeri Değişebilir

Belediye Çünür'de yeni otogar ile Cemevi ve Alevi Kültür Merkezi inşa etmek istiyor. Ama yaşananlar Belediye Başkanı Günaydın'ın tepkisine neden oldu.

KENDİ ARSASINI BAĞIŞLADI
Çünür Tepesi eteklerinde SDÜ Doğu Yerleşkesi arka tarafından 13 dekarlık alan üzerinde Cemevi ve Alevi Kültür Merkezi yapmak isteyen Belediye Başkanı Günaydın, proje alanında kendisine ait arsayı hibe etti, hissedarlarından 1 m2 bile arsa alamayınca küplere bindi. Günaydın,"Alevi kardeşlerimizi ayırt edemeyiz" dedi.

162 DEKAR ALANDA YENİ OTOGAR
Çünür'de 162 dekarlık alan üzerinde Yeni Otogar Projesi yapacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Günaydın, "Burada sadece otogar değil yaşam alanı kuruyoruz. Çünürlüler bunun değerini iyi bilsin. Eğer Çünürlüler makul fiyatlarla arsalarını vermezlerse projeyi Akkent tarafına kaydıracağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde sözünü verdiği Cemevi ve Alevi Kültür Merkezi'ni Çünür'de 13 dönümlük alan üzerinde projelendirdi. 1-10 m2 lik hisse sahiplerinden yerlerini hibe ederek Cemevi ve Alevi Kültür Merkezi'ni yapmayı düşünen Belediye Başkanı Günaydın, bu amacına ulaşamadı. Proje alanında kendisine ait arsayı hibe eden Günaydın, diğer hisse sahiplerinden aynı yaklaşımı göremedi. Bu nedenle Çünürlülere kızan Günaydın, Yeni Otogar Projesi için B planı geliştirdi. Eğer Çünürlü hissedarlar Otogar için gereken alanın istimlakında makul rakamları kabul etmezlerse 162 dönümlük Otogar Projesi Akkent tarafına kaydırılacak.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİM
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, seçim döneminde sözünü verdikleri Cemevi ve Kültür Merkezi konusunda yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. SDÜ Doğu Yerleşkesi arkasında 13 dönümlük alan üzerinde projenin geliştirildiğini anlatan Günaydın," Benim de proje alanı üzerinde yerim varmış. Bunu bedavaya veriyorum. Ama Çünürlüler bir m2 bile hibe etmedi. Orada hissesi olanların birkaç daireleri var. 7 m2 yi hibe etmiyorlar. Büyük üzüntü içerisindeyim. Alevi değilim ama alevi kardeşlerimizi ayırt etmiyorum" diye konuştu.

PROJEYE SAHİP ÇIKIN
Belediye Başkanı Günaydın, Çünür bölgesinde Yeni Otogar için 162 dönümlük alanı istimlak edeceklerini de söyledi. Projenin sadece Otogar değil bir yaşam alanı statüsünde olduğunu belirten Günaydın Çünürlülere şu uyanda bulundu: “Çünürlülere bir müracaatımız olacak. Büyük bir otogar projemiz yapılacak oraya. Burada da 162 dönüm yeri istimlak etmemiz lazım. Çünürlüler vermezlerse bu projeyi iptal ediyorum. Akkent'te yerimiz var, baharda oraya başlayacağım. Ama asıl olması gereken yer Çünür’dür. İleriye dönük bir proje. Çünürlüler bu projeye sahip çıksın."

SAHTE OTOPARK OLMAYACAK
Öte yandan Başkan Günaydın, ruhsat için başvurulan projelerde son zamanlarda büyük hatalar yapıldığına da dikkat çekti. Projeleri teknik ressamların çizdiğini mimarların da imza attığını iddia eden Günaydın, şöyle konuştu: "Belediyeye son dönemlerde gelen projeler teknik ressamların çizdiği mimarların imza attığı projeler. Proje kaliteleri Isparta’da düştü. Projeler için otopark olayı meclisten çıktı. Fakat bu yasadan bir otoparkın kullanılacağı tarzda projeler yapılmıyor. Mescit diyoruz koca koca bodruma koyuyorlar. Dibinde de bitişik cami var. Caminin m2 si apartmanınkinden küçük. Hep hileye ve yalana başvuran bir yapımız var. Artık bundan kurtulsunlar. Otoparka uygun proje çizmiyorlar. Kullanmamak üzere proje çiziyorlar. Herkes doğru olarak çizsin. Otopark trafik çizgilerine kadar çizilecek. Yanıltırlarsa ruhsat verilmeyecek. Doğru olarak çizip gelmedikleri için en son ben kontrol ediyorum. Gerçek otopark çizsinler ben elimi değdirmeyeyim. Otoparkı hakikaten çizecekler, yalandan çizmeyecekler. Lütfen otopark sorununa mimarlar saygı göstersinler. Mimarlar Odası bu konuda saygı gösteriyor. Diğer odaların ve halkın yardımıyla bu otopark sorununu çözeceğiz. Otoparkı çözülmeyen memleketler medeniyetsizdir. Sahte otopark yapmayacaklar. Kullanılmayacak otoparkı kullanılır gibi ruhsat almaya girmeyecekler. Yüzde 60-70’i yanlış proje getiriyor. Baskı yaparak bizi caydıracaklar. Yok arkadaş. Bilmiyorlarsa gelsinler anlatalım.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum