Yerli Otonun Fiyatı Belli Oldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobille ilgili olarak, ''Vergi ve teşvik öncesi satış fiyatı 20-25 bin TL olan bir otomobilin üretimi, tasarımı, pazarlanması iç pazar açısından hesaba katıldı ve üretimle ilgili çalışmalar bu çerçev

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2011 15:45
Yerli Otonun Fiyatı Belli Oldu

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından hazırlanan yerli otomobil raporu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sunuldu.

Bakan Ergün'ün konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin otomobil sektöründeki 50 yıllık deneyimi sonucunda yerli bir marka ve model oluşturma çalışmalarının başlatılmasını istediklerini söyledi.

Türkiye'nin hem iç pazarının hem de dış şartlarda Türkiye'nin yükselen konumunun bu sektörde adım atmayı gerekli kıldığını anlatan Ergün, ''Bunun için ilk biraraya geleceğimiz kişiler Türk otomotiv sektöründe sanayici olan arkadaşlarımızdı. OSD ile biraraya geldik, bu 50 yıllık birikimin bize ne fırsatlar sunduğunu, böyle bir şey yapabilmek için nasıl bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu, kendilerinin ortak bir görüş oluşturup oluşturamayacağı konusunda bir değerlendirme yaptık'' dedi.

OSD'nin bunun için kendilerinden bir süre istediğini kaydeden Ergün, çünkü bir sivil toplum örgütü çatısı altında toplanan bu kişilerin aynı zamanda birbirine rakip ve başka yabancı ortakları olan firmalar olduğunu kaydetti. OSD'nin de bir ''rekabet öncesi işbirliği çalışması'' gerçekleştirdiğini ifade eden Ergün, şöyle konuştu: ''8 aya yakın bir zamandır bu çalışmayı arkadaşlar sürdürdüler. Ayrıntılı bir çalışma yaptılar. Sonuç itibariyle teknik, yani tasarımdan üretim safhalarına varana kadar, A'dan Z'ye her şeyinin Türkiye'de üretileceği bir modelin veya onun biraz daha farklı modellerini... Nasıl bizim yan sanayimiz başka ülkelerin markalarına parça satıyorsa, bizim ortaya koyacağımız modele, markaya da başka ülkenin yan sanayisinden parçalar alabiliriz. Bunun ortaya çıkaracağı maliyetleri arkadaşlarımız çalıştılar'' dedi.

SATIŞ VE PAZARLAMA BOYUTU
Konunun ikinci boyutunun pazarlama ve satış boyutu olduğunu anlatan Ergün, iç pazar, yakın pazarlar ve Avrupa pazarlarında bu otomobilin yer bulabilmesi için nasıl bir çalışma yapmak gerektiğini ve bunun maliyetlerinin de çalışmada yer aldığını söyledi.

Bu çalışmanın bir fizibilite raporu olmadığına vurgu yapan Ergün, OSD başkanıyla ''bu iş neden yapılamaz'' konusunda değil, ''bu çalışma nasıl yapılabilir'' üzerinde konuştuklarını ve çalışmanın da bu çerçevede yapıldığını bildirdi. Ergün, '''Arkadaşlarımız nasıl yapılabileceğine dair bir yol haritasını önümüze koymuş olacak, yaptıkları çalışmadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.