Yeşil Isparta

Sizce Isparta'da ne kadar yeşil alan vardır?

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2017 09:58
Yeşil Isparta

Isparta Belediyesi şehre 450 bin gülfidanı dikti. Şehir şu günlerde birbirinden farklı renklerde açan güllerle bezendi. Çeşitli tür ve renklerdeki gül dikiminin bir milyon adede ulaştırılacağı belirtilirken, diğer yandan dikilen güllerin budama ve bakımları gerçekleştiriliyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ‘Isparta gül çeşitlilik merkezi olacak, şehrimiz açık hava müzesini andıracak’ yönündeki talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, dikim sezonunun ardından şimdi de güllerin budama ve bakım işlerini yürütüyor.

Şehrin her noktasında özellikle bugünlerde birbirinden farklı renklerde açmış güllerle karşılaşmak mümkün. Park ve Bahçeler Müdürlüğü her noktada gül ile ilgili olarak bugüne kadar devam ettirdiği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan yatırımları ve hizmetleri ise belediyenin 4 başkan yardımcısı birlikte karşılıklı istişare ve Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda devam ettiriyor. Son olarak Belediye Başkan Yardımcıları Akif Aslan, Recep Erdem, Aydın Şanlıtürk ve Halil Gülderen şehrin çeşitli noktalarında devam eden gül budama, bakım ve park üzerine gerçekleşen çalışmaları birlikte yerinde inceledi.



Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gülderen, SDÜ Kavşağı civarında bulunan orta refüjlerdeki güllerin budama ve ot ayrıştırma işlemleri ile birlikte şehirde bulunan yeşil alanlar ve bu alanlara şu ana kadar yapılan yatırımlarla ilgili olarak bilgiler verdi. Gülderen, “Isparta’mızda bir milyon 650 bin metrekare yeşil alanımız bulunuyor. Bu alanlara asma gül dahil 450 bin adet gül dikimi gerçekleştirdik. 250 bin adet çalı gurubu ve bir milyon adet ağaç diktik. Bugün de SDÜ kavşağımızda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz burada. Güllerin arasında budama ve ayrıştırılmış otun temizliğini yapmaktayız. Yeşil alanlar üzerindeki faaliyetlerimiz devam etmektedir. Aynı zamanda Antalya yolu üzerinde de şu an ekiplerimiz çalışma gerçekleştirmektedir. Özellikle bu İstanbul yolumuzda, bugüne kadar budama ve ayrıştırmada üçüncü turumuz oluyor. Isparta halkımıza böylesine güzel yeşil alanlar sunmaktan son derece memnunuz” dedi.

Geçmişte Isparta’ya gelen misafir ve turistlerin ‘Isparta gül şehri, ancak gül göremiyoruz’ yönündeki sözlerini hatırlatan Park ve Bahçeler Müdürü Metin Coşkunsu da “Geçmişte güller diyarı Isparta’mıza gelen misafirlerin gül olmadığı yönünde şikayet ve talepleri vardı. Bizde Isparta’mıza bol miktarda gül diktik. Bu diktiğimiz güllerin dikimi ayrı, bakımı ayrı. En zor olanı bu güllerin bakımı. Arkadaşlarımız şu anda budamalarını, ot biçimi ve bakımlarını yapıyorlar. Halkımızdan bir ricamız var. Yaptığımız hizmetlerde bizlere yardımcı olsunlar, bakımlarında yardımcı olsunlar. Bu güllere zarar vermesinler, verenleri uyarsınlar” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum