Yeşil Yeşil, Başkan Günaydın’ı Ziyaret Etti

Edirne'de düzenlenen tarihi 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci olan Mehmet Yeşil Yeşil, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2016 16:30
Yeşil Yeşil, Başkan Günaydın’ı Ziyaret Etti

Isparta’nın Senirkent İlçesi Büyükkabaca’da beden eğitimi öğretmenliği de yapan Yeşil Yeşil, Başkan Günaydın’ın güreşe değer verdiğini söylerken, Isparta’nın kendisinin ikinci memleketi olduğunu söyledi.

Başkan Günaydın’da Yeşil Yeşil’i gelecek yıl yapılacak olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olarak gördüğünü kaydetti. Edirne Sarayiçi'nde üç gün devam eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivanlık için çayıra çıkan 61 pehlivandan biri olan ve finalde rakibi Recep Kara’ya kaybederek ikinci olan Mehmet Yeşil Yeşil, Isparta Belediye Başkanı  Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti.

Beraberinde eski pehlivanlardan olan ve Özel Halk Otobüsleri Başkanlığı’nı yürüten Mehmet Yavuz ve ikincilik kupasıyla Başkan Günaydın’ı ziyaret eden Mehmet Yeşil Yeşil, “Güreşe büyük değer verdiğini bildiğim Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ediyorum. Kendisi geçen yıllarda Kırkpınar’a da gelmişti. Kendisini gelecek yılda Kırkpınar’a bekliyoruz” dedi. Isparta’nın aldığı ikincilik kupasıyla da ismini duyurmuş olduğunu kaydeden Yeşil Yeşil, “Aslen Antalya Aksu Karaözlü’yüm. Ancak Isparta’da beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Ayrıca burada abim kadar sevdiğim insanlar var. Isparta Belediyesi de güreşte çıtasını çok daha yükselterek başpehlivanlar, şampiyon sporcular çıkarabilir. Başkanımıza bizi kabul ettiği için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Güreşin Türk Milleti için büyük bir değer ve benliğini en iyi yansıtan spor dallarından birisi olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı  Yusuf Ziya Günaydın, Kırkpınar yağlı güreşlerinin tarihi bir geçmişe sahip olduğuna değindi. Mehmet Yeşil Yeşil’i, Isparta’da ağırlamaktan dolayı duyduğu mutluluğu da dile getiren Başkan Günaydın, Yeşil Yeşil’in iki kez başpehlivanlığı kazandığını bu yıl ise başpehlivanlığı Recep Kara’ya kaptırdığını dile getirdi.

Günaydın, “Yeşil Yeşil aynı zamanda Isparta’da görev yaptığından dolayı da şehrimizin ve yöremizin ismini de Kırkpınar’da duyurmuş ve temsil etmiştir. Belediyemizin de bir güreş takımı var. Bu takımımız da güzel başarılara imza atıyor, güzellikler oluyor. Güreş takımımızı daha ileriye taşımak istiyoruz. Böyle güzel kupaları görmek bizi sevindiriyor. Halk Otobüsleri Başkanımız Mehmet Beyde eski pehlivanlardan. Bugün burada pehlivanlarımızı ağırlamak beni mutlu etti. Mehmet Yeşil Yeşil'i gelecek yıl Kırpkınar’ın başpehlivanlığına en büyük aday olarak görüyorum. Gelecek yıl Kırkpınar’da olmayı planlıyorum. Yeşil Yeşil’i almış olduğu bu derecesinden dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum