Yeşilada ve Canada Korumaya Alınacak

Antalya Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu’ndan Yeşilada ve Canada koruma amaçlı imar planı yerinde incelemek üzere Eğirdir’e heyet geldi.

Yayınlanma:
Yeşilada ve Canada Korumaya Alınacak

Antalya Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu üyeleri, Kaleburnu, Canada ve Yeşilada’da yerinde incelemelerde bulundular.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Antalya Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu olarak Eğirdir’e gelen heyet ile birlikte yerinde incelemeler yaparak görüş alışverişinde bulundu.

Antalya Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu’ndan gelen heyetin Başkan Özmeral ile birlikte Yeşilada’da yaptıkları incelemelere Anayasa Mahkemesi Üyeliği’nden emekli, Ankara Turgut Özal Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacid Adalı da kısa bir süre eşlik etti. Yeşilada ile ilgili görüşlerini Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu heyetine aktaran Prof. Dr. Sacid Adalı, yapılacak iş ve işlemlerin Yeşilada için hayırlı olmasını temenni etti.

Başkan Özmeral, daha önce vahşi bir şekilde yapılan dolguların harita üzerinde yerinin olmadığını belirterek, hazırlanan plan onaylanırsa yapılacak iş ve işlemlerin bundan sonra daha kolay yapılacağını ifade etti. Başkan Özmeral, Antalya Tabiat Varlıkları Bölge Kurulu heyetinin ön incelemesinin ardından Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nun da önümüzdeki günlerde Eğirdir’e gelerek bir toplantı yapacaklarını aktardı.

Yapılan gezi ve incelemelerde, plan müellifleri, Belediye Meclis Üyesi Mimar Süleyman Sağdur, Fen işleri ekibi ve Yeşilada Mahallesi Muhtarı Şükrüye Kılınç heyetle birlikte oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.