Yeşile ve Eğitime Düşman Değiliz

Son günlerde SDÜ Rekötörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na yönelik 2 ana eleştiri konusu Üniversitede taşınan ağaçlar ve TED Koleji binasının satışı. Rektör Hoca dün gazetecilerin soruları karşısında bir kez gündemi değerlendirdi.

Yayınlanma:
Yeşile ve Eğitime Düşman Değiliz

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Konukevi’nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Son günlerin tartışma konusu olan TED Koleji binası ve SDÜ batı yerleşkesine yapılacak olan Mükemmeliyet Merkezi için taşınan ağaçlar konusu bir kez daha gündeme geldi.

16 MİLYONLUK PROJE
Ağaçların taşınmasıyla ilgili daha önce yaptıkları açıklamaları yineleyen Rektör İbicioğlu, “DPT ve Kalkınma Bakanlığı 2,5 yıl önce gelmiş, üniversiteyi araştırmış ve bu iş için en uygun yer olan yeri tespit etmiş. Tüm mimari projeleri çizilmiş. Şimdi Kalkınma Bakanlığı ve DPT diyor ki, bu projeyi buraya yaparsan sana 16 Milyon TL’lik yatırım sağlarım. Isparta’ya teşvik yok, yatırım yok diye tartışmaların yapıldığı bir dönemde, ben bu projeyi geri çevirmem” dedi.

3 MİSLİ ALAN AĞAÇLANACAK
Ağaçların Orman Bölge Müdürlüğü yetkileri tarafından incelendiğini ve taşınmasında mahsur görülmediğini de anlatan Rektör İbicioğlu, “Biz ağaçları itlaf etmiyoruz. Ağaçların yüzde 90’u taşınacak. Başka yere dikilecek. Ben bu alanla ilgili de 3 misli alanın ağaçlandırılması talimatını verdim. Burada bir yanlışlık yok. İstanbul’da özel bir üniversite gitti ormanın göbeğine kuruldu. Burada öyle bir durum da yok” ifadelerini kullandı.

BİR ÇOK ÖRNEĞİ VAR
Konunun Türkiye’de ve dünyada hiç uygulanmayan bir şeymiş gibi algılanmaması gerektiğine işaret eden Rektör İbicioğlu, “Bakın İstanbul’da ve Ankara’da çok sık görürsünüz. Sabah bir kalkarsınız, kocaman bir ağaç görüverirsiniz. Başka bir yerden taşınmış gelmiştir. Belediyeler çok sık yapar bu işi” dedi.

EĞİTİM KURUMUNUN ZARAR GÖRMESİNİ İSTEMEM
TED Koleji binası ile ilgili soruları da cevaplandıran Prof. Dr. İbicioğlu, “Biz daha öncede söyledik. Biz her türlü eğitim faaliyetini destekliyoruz. Çünkü Isparta’nın ilim şehri projesi var. Tüm eğitim çalışmalarının arkasındayız. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk çerçevesinde görev yapıyoruz. Hukuk bize nasıl zemin hazırlıyorsa o şekilde davranırız. Hiçbir eğitim kurumunun zarar görmesini istemem. Ama hoş görün ki, ben de SDÜ Rektörüyüm. Üniversitemin ihtiyaçlarını görmek zorundayım” dedi.

10 TANE FAKÜLTE BİNASINA İHTİYACIMIZ VAR
Rektör İbicioğlu, “SDÜ’nün 10 tane fakülte binasına ihtiyacı var. Biz bu sene içerisinde fiziki ihtiyaçlarımızı çözmek istiyoruz. Öğrenci sayımız ve eğitim kalitemiz hızla artıyor. İnşallah bu sene yapacağımız önemli işlerden birisi de fiziksel mekanlarımızı tamamlamak. Bize verilen yatırım ödeneği 40 milyon. Bütçe yüksek ama, giderler de bir hayli fazla. Bununla biz ancak 1,5 bina yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

SON SÖZ SENATONUN
Prof. Dr. İbicioğlu, “Eğer biz bu binayı istediğimiz fiyatı alabilirsek satmak ve oradan gelecek parayla fakülte binası yapmak istiyoruz. Ama istediğimiz fiyat olmazsa bazı alternatifler var. Örneğin, SDÜ’nün turizmle ilgili 8 tane bölümü var. Burayı turizm uygulama merkezi yapabiliriz. Milli Eğitim de bizim Konukevini boşaltmamızı istiyor. Bu turizm uygulama merkezi projesiyle konukevini de oraya taşıyabiliriz. Biz kararları katılımcı bir demokrasi anlayışı ile alıyoruz. Son sözü SDÜ senatosu söyleyecektir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum