Yeşilköy Eğirdir Dedi

Bugün Gelendost ilçesine bağlı Yeşilköyde referandum yapıldı. Halk, 738 evet oyu verdi. 66 hayır oyu çıktı. Gelendost köyünü kaybederken Eğirdir yeni bir köye sahip oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2013 18:58
Yeşilköy Eğirdir Dedi

Gelendost Adliyesi’nin kapatılarak Yalvaç’a taşınmasına tepki gösteren Yeşilköy halkı, Eğirdir ilçesine bağlanmak için referanduma gidiyor. Bugün yapılacak referandumda oylamaya katılan seçmenin yüzde 51’i evet derse Gelendost bir köyünü kaybederken, Eğirdir ilçesi de yeni bir köy daha kazanmış olacak.

HALKIN YÜZDE 80’İ İSTİYOR
Köy Muhtarı Ali Çırak, ‘Köy halkı altı aydan bu yana çile çekiyor. Telekom Şubesi, Askerlik şubesi, İlçe Seçim Kurulu derken bir de Adliye’nin kapatılması işe tuz biber oldu. Bizim köyümüz Gelendost’un en kalabalık nüfusuna sahip olan bir köy ve iki ilçenin ortasında kalıyor. Yalvaç bize Eğirdir’den daha uzak ve ulaşım zor. Ufak bir Adli Sicil Kaydı almak için Yalvaç’a gitmek zorunda kaldığımız oldu. Çoğunluğu çiftçilikle uğraşan köylümüzün Ziraat Bankası ile sıkça işi oluyor ama Gelendost’ta o da yok. Düşündük, taşındık ve biz iyisi mi Eğirdir ilçesine bağlanalım dedik. Bu isteğimizi resmiyete dökerek referandum istedik. Çarşamba günü referandum sonucunda halkın isteği ne olursa gelişmelerde o yönde ilerleyecek. Halkın yüzde sekseni Eğirdir’e bağlanılması konusunda hemfikir’ şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

1.190 SEÇMEN 3 SANDIKTA OY KULLANACAK
Bugün yapılacak referandum için İl Seçim Kurulu 12 memur görevlendirdi. Halilli Mahallesi (Konya yolunun göl kısmı) ve köy merkezinde köy konaklarına konulacak 3 sandıkta ‘evet’, ‘Hayır’ oyları kullanılacak. Eğirdir ilçesine bağlanalım diyenler evet oyu kullanırken, Gelendost ilçesine bağlı olarak aynen kalalım diyenler ise hayır oyu kullanacaklar. Köyün nüfusunun ise 2 bin 600 olduğu ileri sürüldü.

GELENDOSTLULAR TEPKİLİ
Aynı sıkıntıları yaşamalarına rağmen Yeşilköy halkı gibi düşünmediklerini dile getiren Gelendostlular ise Eğirdir’e bağlanmak isteyen köy halkına tepkili. Yıllardır ilçe merkezi ile iç içe olan köyün hemen kendilerinden uzaklaşmak istemesini anlamsız bulan ilçe halkı, ‘Eğirdir’in AK Partili Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral bir sürü pembe vaatlerle köylünün aklını çeldi. Güya köyün her yerini asfaltlayacakmış. Eğirdir’in neresini asfalt döktü de Yeşilköy’e dökecek ki. Yarın bağlansın o zaman göreceğiz’ tepkilerini sosyal medyada yaptıkları yorumlarda dile getirdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum