Yeşilköy Eğirdir’e Bağlanmak İstiyor

Gelendost İlçesine bağlı Yeşilköy’ün Muhtarı Ali Çırak ve azaları birlikte Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2012 11:25
Yeşilköy Eğirdir’e Bağlanmak İstiyor

2600 nüfus 520 hane ve 1328 seçmeninin olduğunu ziyarette açıklayan Yeşilköy Muhtarı Ali Çırak, “Kuru tarımlı Yalvaç büyüyor, Sulu tarımlı Gelendost İlçesi küçülüyor. Telekom, Askerlik Şubesi, Ziraat Bankası ve son olarak da Adliyemiz gitti. Biz mahkeme için niye Yalvaç’a gidelim. Bizim yol güzergâhımız Eğirdir’den geçiyor. Eğirdir’e uğradık mı Isparta’ya da gider geliriz. Biz Eğirdir İlçesine geçmek istiyoruz. Kredi kullanmak için Yalvaç’a gidiyoruz. Köyümüzün %80-90’ı Eğirdir’e geçmek istiyor. Eğirdir güzel yer. İşlerimizin çoğunu Eğirdir’de görebiliriz.” Diyerek Başkan Özmeral’den destek istediler.

Anayasa Mahkemesi’nden emekli ve halen Ankara’da Turgut Özal Üniversitesi’nin Hukuk Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Sacid Adalı’nın da bulunduğu ziyarette Başkan Özmeral, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek konunun Belediye ile ilgili olmadığını ifade etti. Kaymakamlık, Valilik ve İç İşleri Bakanlığı yetkilileriyle heyet olarak görüş alışverişi yapılmasının daha faydalı olabileceğini açıkladı.

Eğirdir’e 30 km, Yalvaç’a 40 km mesafede bulunan Yeşilköy’ün Eğirdir’e bağlanmasını isteyen Muhtar ve azalar köy halkı ve evlatlarının geleceği için çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyleyerek Başkan Özmeral’e sıcak ve samimi davranışlarından dolayı teşekkür ettiler.

Aynı gün Yeşilköy heyeti Eğirdir İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz’ı da ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum