Yetimlerin Gözyaşları Silinmedi

CHP Isparta Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Ali Haydar Öner, Soma’da yaşanan acıların dindirilmediğini söyledi.

Yayınlanma:
Yetimlerin Gözyaşları Silinmedi

Devlet tarafından teşvik edilen taşeron sisteminin 301 temiz kalpli işçinin canına mal olduğunu, hayatlarını kaybeden madencilerin alın teriyle, helal kazanç uğruna şehit olduklarını belirten Öner, AKP iktidarının yaraları sarma konusunda geç kaldığının altını çizdi.

Çağdışı malzemeler kullanılan madenlerde çalıştırılan işçilerin dayıbaşları ve patronların insafına bırakılarak acımasızca sömürülmesi sonucunda meydana gelen Soma faciasından geriye gözü yaşlı anne, baba ve eşlerle birlikte 432 yetimin kaldığını anlatan Ali Haydar Öner, “Acıları bir an önce dindirmek gerekirken kırk dereden su getirilerek yaraları sarmada çok gecikildi. Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Ramazan geçiyor, bayram geliyor. Annelerin, babaların, eşlerin acıları dinmedi, yetimlerin gözyaşları silinmedi.” diye konuştu.

AKP’nin Meclisi oyaladığını da iddia eden CHP’li Öner, Soma Tasarısı denilerek Plan ve Bütçe Komisyonunun otuz dokuz gün meşgul edildiğini ancak Genel Kurula indirilen Torba yasanın sorunları çözmekten uzak olduğunu belirtti. Komisyonda zorla ilave ettirilen bazı maddelerin iftar ve sahura yakın saatlerde geri çekildiğinin altını çizen Ali Haydar Öner sözlerini “Peki, bunca zamanı niye kaybettik? Ama, geciken adalet, adalet değilse yaraların sarılmasının geciktirilmesi de derde deva olamaz, geciktirenler vebalden kurtarılamaz. Bir hafta da bitirilecek işi yedi haftada bitiremeyenleri, bitirme basireti gösteremeyenleri Allah affetsin” diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum