Yetki Vali Memduh Oğuz’da

Eski Özel İdare binasıyla ilgili Vali Oğuz'un yeşil alan çıkışına karışlık İl Genel Meclisi Başkanı Zabun'un Vali'yi hedef alan açıklamalarıyla ipler gerildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2013 11:08
Yetki Vali Memduh Oğuz’da

Ancak 5302 sayılı Özel İdare Kanunu idare görevini Vali'ye veriyor. İl Genel Meclisi Başkanı ise sadece meclis çalışmalarının düzenlemekle yükümlü sayılıyor.

Vali Memduh Oğuz'un yıkımı süren eski Özel İdare binası arazisinin yeşil alan olması gerektiği yönündeki açıklamasının ardından İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, Vali'yi Meclis kararını sabote etmekle suçladı. Meclisin aldığı kararın değişmediğine vurgu yaptı.

KANUN NE DİYOR?
Bu konuda 5302 sayılı Özel İdare Kanunu'na baktı. Kanunun 11. Maddesine göre İl Genel Meclisi Başkanın yetkisi, Meclis çalışmaktan ibaretken, aynı kanunun 30. Maddesi a bendinde Valilerin Özel İdare teşkilatının en üst amiri olduğu belirtiliyor.

Vali'ye Özel İdare'nin hak ve menfaatlerini koruma görevi veriliyor. Aynı maddenin e bendi Özel İdare'nin taşınır ve taşınmaz mallarını idare etme yetkisini de valilere tanıyor, m bendi ise Valilerin huzur, esenlik , sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almakla Valiyi yetkili kılıyor.

Bu durumda mülkiyeti Özel İdare'ye ait yıkımı süren taşınmazla ilgili idare etme yetkisinin de Vali de olduğu ortaya çıkıyor.

ÖZEL: BASIN ÖNÜNDE HOŞ OLMUYOR
Öte yandan , Meclis Başkanı Osman Zabun'un açıklamalarını değerlendiren AK Parti Milletvekili Recep Özel, Zabun'un açıklamalarının hoş olmadığını belirtti. Özel, "Bunların basın önünde değil de bir masa etrafında oturulup konuşulması çok daha iyi olur" dedi.

BOŞ BIRAKMAK LAZIM
Kendi görüşünün vatandaş burada ne yapılmasını istiyorsa onun yapılması olduğunu belirten Özel, "Şehir merkezindeki böyle yerleri alan olarak boş bırakmak ve şehre nefes aldırmak daha doğru bir tercih. Biz zamanında halk pazarında bunu yapamadık. Aynı fırsatı burada kaçırmayalım. Elbette Meclis kararına da saygı duymak lazım. Bugün gelinen noktada yaşananlar iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Oysa belediyesiyle, mimarlar odasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinip ortak idareyle bir karar alınsa Isparta için en hayırlı olanı bu olur" dedi. Özel, böylece binanın yeşil alan olarak kalmasından yana tavır gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum