Yetkililer Uyuyor!

Isparta’nın en işlek bölgelerinden olan Belediye İşhanı civarında ki gelişi güzel bisiklet ve motosiklet parkı, başta işhanı esnafı olmak üzere vatandaşın sabrını zorluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2013 10:47
Yetkililer Uyuyor!

Belediye İşhanı civarında bulunan bisiklet park yerine haddinden fazla bisiklet ve motosiklet bırakılması vatandaşın tepkisine yol açıyor.

Geçtiğimiz haftalarda gündeme getirmemize rağmen ilgili makamlar tarafından her hangi bir girişimde bulunulmaması,meşhur bir atasözümüzü akıllara getiriyor. “Aynı tas aynı hamam’. Şehrin ve merkezin görünümüne zarar veren bu bisiklet ve motosiklet parkı için hiçbir tedbirin alınmaması tepki çekiyor.

Kullanımına uygun bir şekilde park yapılmaması ve hiçbir yetkilinin o alanla ilgilenmemesi çevre esnafı ve vatandaşın dikkatinden kaçmıyor. Yayaların geçiş alanlarını ihmal edercesine park edilen bisiklet ve motor sürücülerini ise kimse uyarmıyor.

Yayalara ait yolları kullanarak, kuralları ihlal etmelerinin yanında, yol kenarlarına ve kaldırımların ortasına gelişigüzel bırakılan bisikletler ve motorsikletler sık sık şikayet konusu oluyor. Konu hakkında görüşünü aldığımız esnaflar ise Şehrin merkezi bazı noktalarında bisiklet park demirlerinin bulunduğunu, fakat ana caddelerde bisikletlerin park edilmesinden dolayı hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığını söylediler.

Bu olumsuz görüntülerin kalkması yönünde gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen esnaf, “Bisiklet sürücüleri motorlu taşıt kullanmadıkları için, kendilerini bazı kurallardan muaf sayıyorlar. Oysa ki bisiklet de bir taşıttır. Bisiklet kullanmanın da belli kuralları vardır. Gelişigüzel park edilmesi yasaktır” diyerek tepki gösterdiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum