Yetti Gari!

Yetti Gari!

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2015 16:52
Yetti Gari!

MHP Milletvekili A. Adayı Nuri Okutan, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için bir kırılma noktası olduğuna dikkat çekti. 7 Haziran seçimlerine kadar ‘seferberlik’ ilan eden Okutan, “Artık yetti gari’ dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili A. Adayı Nuri Okutan, partisinin il merkezinde kalabalık bir partili gruba seslendi. Toplantıda İl Başkanı İsa Yalçın, Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz, Eski İl Başkanları, belediye başkanları, Milletvekili Aday Adayları ve çok sayıda partili katıldı.

ISPARTA SES VER İKTİDARA DERS VER
Okutan, 7 Haziran seçimlerine işaret ederek “Türkiye artık bir kırılma noktasına gelmiştir. Süleyman Şah üzerinden mesaj vermek bebek katiline mi kalmıştır? Türkiye’ye barış getirmek, istikamet vermek terörist başına mı kalmıştır? Türkiye, Başkenti parsel parsel satanlara, hazineyi yağmalatanlara mı kalmıştır? Türkiye bürokratıyla kavga edenlere, ülke ekonomisiyle kumar oynayanlara ve ülkeyi milyonlarca dolar zarara uğratanlara mı kalmıştır? Artık tek bir adım dahi geri gitmeyeceğiz. Bu zilletin son bulması için ve MHP’nin zaferi için seferber olacağız. Bugün burada ‘Isparta ses ver, iktidara ders ver’ diyoruz. Bugün burada ‘hainlere karşı, bizimle yürü Isparta, bizimle yürü Türkiye’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

EN KRİTİK SEÇİM
Okutan açıklamasında “7 Haziran Seçimleri, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik seçimlerinden biri olarak kayıtlara geçecektir.7 Haziran Seçimlerinde sadece ülkemizin bölünmez bütünlüğü, dış politikadaki itibar kaybı, bebek katiliyle yürütülen müzakereler değil, yağmalanan, talan edilen, israf edilen, ranta kurban edilen Türkiye’nin geleceği de oylanacaktır” dedi.

 

CUMHURİYET TARİHİNİN BÜTÜN BİRİKİMLERİ SATILDI
Okutan, hükümetin ekonomi politikalarını da eleştirerek “Pembe tablolar çizilen ekonominin aslında bir kara tablo olduğu hemen herkesin malumudur. Bir türlü makul seviyelere indirilemeyen cari açık ekonomiyi tehdit etmeye devam etmektedir. AKP döneminde, tam 12 yıl boyunca işsizlik ortalaması %10’un altına düşmemiş, işsizlik ve özellikle genç işsizlik tavan yapmıştır. AKP iktidarı, Cumhuriyet tarihinin bütün birikimlerini, tesislerini, fabrikalarını, şirketlerini özelleştirme adı altında, çoğunu birkaç yıllık kazancı karşılığında satmıştır. Acı olan şudur; iktidarlarından önce hiçbir şey yapılmadığı yalanını öne süren AKP, sattığı eserlerin hiç birini kendisi yapmamıştır. Türkiye halen dünyada en yüksek enflasyona sahip ülkeler arasında 3. sıradadır. Gelişmekte olan ülkelerle karşılaştırıldığında yeterli büyüme sağlanamamış, büyüme oranımız Afganistan’ın bile altında kalmıştır” şeklinde konuştu.

SAĞLIK HİZMETİ PARALI HALE GELDİ
Okutan, “Sağlık harcamalarına ayrılan pay azalmış, sağlık giderlerinin önemli bir bölümü vatandaşın cebinden karşılamaya başlanmıştır. Sağlık hizmeti giderek paralı hale gelmeye başlamıştır.İç ve dış borçlar katlanmış, borçların vadesi ise kısalmıştır.
İcralar ve iflaslar artmış, kredi kartı borçları ve kredi borçları tavan yapmıştır” dedi.

RÜŞVET VE İMAR YAĞMASI PATLADI
Ekonomik düzenin toplumun manevi değerlerinde de aşınma yarattığına işaret eden Okutan, “Çizilen pembe tablolara rağmen, ekonomik düzen yıllar içinde insanımızın manevi değerlerinde de büyük aşınmalara yol açmıştır. Bugün “yiyor ama yapıyor”, “çalıyor ama çalışıyor” söylemleri toplumu kanserli bir ur gibi sarmıştır. Başkentte Büyükşehir Belediyesine ait arsaların Belediye Başkanı tarafından parsel parsel peşkeş çekildiği, bu gün artık aynı partili Başbakan Yardımcısı tarafından ifade edilmektedir .AKP döneminde yolsuzluk, rüşvet ve imar yağması patlamıştır. Başbakanlık için yapılan ama Cumhurbaşkanlığınca el konulan “Saray”ın bir yıllık ısınma maliyetinin Bayburt ilinin ısınma maliyetine eşit olduğu yapılan hesaplamalarla ortaya konulmuş, süslemesinden, aydınlatmasına Saray’daki israfın ulaştığı korkunç boyutlar vicdanları kanatmıştır. Milyonlar, açlık sınırı altında yaşarken iktidar yandaşları, saraylarda, yatlarda ve uçaklarda sefa sürmektedir” diye konuştu.

SIĞINILACAK SON LİMAN; MHP
MHP Milletvekili A. Adayı Nuri Okutan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumlarının da büyük bir itibarsızlaştırma operasyonu ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek “Türk Silahlı Kuvvetleri’nden, Türk Polis Teşkilatı’na, yargıya, basına velhasıl bütün kurumlarımız itibarsızlaştırılmış; kurumlarımız, kavramlarımız ve değerlerimiz kelimenin tam anlamıyla yağmalanmıştır. Bu gün “Ergenekon” “vatansever” ve “kuvay-i milliye” gibi kavramlar sözde darbe iddiaları bahane edilerek aşındırılmıştır. Türk kültürünün, tarihinin ve kimliğinin ayrılmaz bir parçası olan bu kavramlara insafsızca ve sorumsuzca savaş açılmıştır. Yapılan bütün saldırılara rağmen ayakta kalan en sağlam siyasi yapı; Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurumlarının ve milli kavramlarımızın itibarını yeniden tesis edecek olan yapı; Milliyetçi Hareket Partisi’dir. MHP; Türk milletinin altında toplanacağı ulu çınar ve sığınacağı son liman haline gelmiştir. MHP; artık Türk milletinin son mevzisi, son ümidi ve son kalesidir” ifadelerini kullandı.

HESAP SORACAĞIZ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ
MHP iktidarında ülkenin ekmeğini yiyip, ihanet edenlerden hesap sorulacağını söyleyen Okutan, “MHP olarak, Cenab-ı Allah iktidarı nasip ettiği takdirde; bu ülkenin ekmeğini yiyip, ihanet edenlerden; hazineyi yağmalayanlardan; tüyü bitmedik yetimin malına göz dikenlerden, her türlü yolsuzluk, hırsızlık ve hukuksuzluklardan elbette hesap soracağız. Ancak iktidarın tam 12 yıldır yaptığını yapmayacağız, biz MHP olarak hiç kimseyi siyasi fikrinden, partisinden, mezhebinden, inancından ve görüşünden dolayı ötekileştirmeyeceğiz” dedi.

 

SÖZ SÖYLEME VE HAREKETE GEÇME ZAMANI
30 yıllık hizmetinin yaklaşık 20 yılının Doğu ve Güneydoğu bölgesinde geçtiğini hatırlatan Okutan, “30 yıllık hizmetimin yaklaşık 20 yılı Doğu ve Güneydoğu illerimizde geçti. Dolayısıyla Doğu’nun ve Güneydoğu’nun dağını, taşını, havasını, suyunu; kısaca ruhunu iyi biliyorum. Görünen odur ki; Türkiye bugün tarihinin en büyük bölünme tehdidiyle karşı karşıyadır. Görünen odur ki; Türkiye bugün savrulmanın eşiğindedir. Görünen odur ki; Türkiye’de bugün vatan dediğimiz toprak ayaklarımızın altından kaymaktadır. İşte bu kritik eşikte, işte bu kritik seçimde, bu ülkenin milliyetçilerinin, bu ülkenin vatanseverlerinin, bu ülkenin mukaddesatçılarının velhasıl Türkiye’yi seven herkesin söz söyleme ve harekete geçme zamanıdır” diye konuştu.

DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU
Okutan, “Zaman; vatanını, milletini, kitabını, bayrağını seven herkesin inisiyatif alıp elindeki bütün imkanları seferber etme zamanıdır. Zaman; kuvay-i milliye ruhunu yeniden canlandırma zamanıdır. Zaman; dosta güven düşmana korku salma zamanıdır” dedi.

ÇÖZÜM DEĞİL ÇÖZÜLME SÜRECİ
Konuşmasında hükümetin ‘Çözüm Süreci’ diye ifade ettiği sürece de değinen Okutan, “Türk milletini “analar ağlamasın” ve “kan akmasın” gibi herkesin kabul edebileceği maskeler kullanarak aldatmak için oynanan oyunun adı “çözüm” değil; çözülmedir, bölünmedir ve parçalanmadır. Ekonomide, yolsuzlukta, rüşvette, israfta, yoksullukta, terörle mücadelede sınıfta kalan iktidar, dış politikada ise tarihimizin en başarısız hükümeti olmuştur. Osmanlı ruhunu canlandırıyoruz diye, stratejik derinlik diye ortaya çıkanlar, dış politikada yerin dibine batmışlardır. Türkiye bugün Libya’dan kovulmuş, Mısır’da istenmeyen ülke ilan edilmiş, Suriye ile kanlı bıçaklı olmuş velhasıl Ortadoğu’daki itibarı yerle bir olmuştur” görüşünü savundu.

Okutan sözlerini Türk İslam Ülküsü’nün mimarı Seyyit Ahmet Arvasi’nin
“Bu dava özüdür İslamiyet’in
Bu dava ümidi mazlum milletin,
Bu dava her şeyden, her şeyden çetin,
Bu yolda dert, hüzün, gurbet bizimdir” dizeleriyle noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum