YGS‘ye 12 Gün Kala Alarm

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı öncesi 'sabotaj' uyarısı üzerine teyakkuza geçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mart 2014 11:00
YGS‘ye 12 Gün Kala Alarm

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı öncesi 'sabotaj' uyarısı üzerine teyakkuza geçildi. Yedek gözetmenler hazırda tutulacak, nüfus müdürlükleri pazar günü mesai yapacak.

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart Pazar günü yapılacak. Sınav öncesi geçmiş yıllarda karşılaşılan problemlerin önlenmesi için yeni tedbirler devreye sokuluyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'devletin tüm kademelerine yerleştiğini' belirttiği paralel yapının talimatıyla, bazı gözetmenlerin YGS'yi sabote edebileceği öne sürülmüştü.
Valilikler tüm önlemleri alacak

Bu çerçevede ÖSYM şimdiden hazırlık yaptı, gözetmen havuzu güncellendi. Son anda bazı gözetmenlerin sınava gelmemesi durumunda hızla havuzdaki yedek öğretmenler görevlendirilecek. Sınav öncesi valilikler de öğrencilerin dış faktörlerden etkilenmemesi için sınav merkezlerinde gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacak.

Çalınmaya karşı ekstra tedbir
Nüfus idareleri de sınav günü kimlik konusunda yaşanabilecek sıkıntılara karşı o gün 07.00-10.15 saatleri arasında çalışacak. Soruların çalınması ihtimaline karşı ekstra önlemlerin yanı sıra sosyal medyada devreye sokulabilecek spekülasyonlara karşı ise ilgili teknik birimler devrede olacak. NVİ Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıcan imzasıyla 81 il valiliğine ve nüfus müdürlüklerine gönderilen yazıda, YGS'ye katılacak adayların taleplerine göre hangi esaslara göre nüfus cüzdanı verileceği de ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.