Yıkılacak Mı?

Yıkılacak Mı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Şubat 2015 18:37
Yıkılacak Mı?

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantıları dün başladı. Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemde bulunan tüm maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin dokuzunca maddesinde bulunan; İlimiz Pirimehmet Mahallesi 356 Ada 11 parselde bulunan Kültür Sinema Salonunun 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi ‘e’ bendi uyarınca 10 Yıllık kiralanması için Belediyemiz Encümenine yetki verilmesinin görüşülmesi konusunda ise, kısa çaplı bir tartışma veya anlaşmazlık çıktı.

Bu konuda söz alan AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Kadir Dal; “Kiraya verilecek yerlerin 10 yıllık yerine 5 yıllık verilmesi daha doğru bir durum olacaktır. Belediye Kültür Sarayı’nın durumu da aynı şeklide. Burayı da kiraya vereceksek 10 yerine 5 yıllığına verelim veya sizin daha önce de açıkladığınız gibi şehre meydan kazandırmak adına yıkalım” dedi.

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ören de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Evet, başkanım siz sürekli söylüyorsunuz bu şehre geniş ve çok güzel bir meydan kazandırmak istiyorum diye. İşte size imkan. Bence, burayı kiraya vermek yerine yıkalım ve şehre geniş bir meydan kazandırmış olalım.

Bu konuda görüşlerini açıklayan Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da konuşmasında; “Evet, burasını kiraya da verebiliriz, gerekirse yıkabiliriz de. Çünkü, buranın üstü çok güzel bir kent meydanı, altı ise çok güzel bir 7 katlı otopark olabilir. Ancak, zamanında buranın çevresine özel mülkiyetler yapılmış. Gerek Cami tarafı olsun, gerek Belediye İşhanı tarafında olsun bir çok işyerleri var. Burayı tamamen yıkabilmek için bunların mülk sorunu çözülmesi lazım” dedi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ören, Belediye Kültür Sineması yanındaki özel işyerleri sahipleriyle konuşarak Belediye’ye ait başka bir yerden işyeri göstermek suretiyle takas yapılabileceğini söyledi. Başkan Günaydın, söz konusu gündem maddesiyle ilgili olarak yapılan konuşma ve açıklamaların ardından söz konusu maddeyi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesini meclis üyelerinin onayına sundu ve oy birliği ile kabul edildi. Başkan Günaydın, Komisyonun kiralama konusunun yanında mecliste tartışılan yıkılıp yıkılmaması konusunda da bir çalışma yapması ve ona göre rapor hazırlamasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum