Yıkılacak/Yapılacak

Kafeler Caddesi'nde ki bir bina hakkında depreme dayanıksız olduğu için tahliye kararı alındı. Peki o bina yıkılınca yerine ne yapılacak. İşte cevabı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2014 15:44
Yıkılacak/Yapılacak

İLK KEZ AJANS32'DE

Halı Sarayı'nın Kafeler Caddesi tarafında 4 katlı bir bina için geçen yılın 7'nci ayında depreme dayanıksız olduğu için tahliye kararı alınmıştı.

Aradan geçen yaklaşık bir yıl boyunca tahliye edilmeyen bina, Kentsel Dönüşüm kapsamında değerlendirilince yetkililer de yıkım için düğmeye bastı.ajans32

Tahliye tebliği kendilerine iletilen binadaki esnaflar ise henüz taşınacak yer bulamadıklarını belirterek yetkililerdeen ek süre istedi.

Bugün sabah saatlerinde emniyet güçleriyle birlikte, belediye ekipleri ve müteahhit firma yetkilileri esnafa durumu bir kez daha izah ederek binanın tahliyesini istedi.

Binanın elektrikleri kesilerek tahliyesinin sağlanması gündeme geldi.

Öte yandan yıkılacak binanın yerine 5 katlı bir tekstil AVM yapılacağını kaydeden mülk sahibi Ali Kiremitci, "Bizim burada esnafımıza verdiğimiz süre çoktan bitti. Ankara'dan 60 kişilik bir yıkım ekibi getirdik. O profesyonel ekip şu anda Isparta'da. Buraya 5 katlı bir tekstil AVM yapacağız. Geçen sene 7'nci ayda tahliye kararı çıktı. Kanunen 2 ayda tahliye edilmesi gerekiyordu" dedi.ajans32

Yıkılacak binanın yerine 5 katlı Tekstil AVM'yi yapacak olan Mimar Kadir Özkan ise "Burası riskli bina olduğu için tahliye zorunluluğu var. Kentsel dönüşüm kapsamında olduğu için devlet kira yardımında da bulunuyor. Anladığım kadarıyla esnaf arkadaşlar tahliye için 1 hafta süre istiyor. Bunun için tahliye taahhütnamesi yapılır ve binanın yıkımına başlanır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan binanın yıkılmasının ardından yerine yapılacak olan Tekstil AVM'nin projesi de belli oldu. Koza Tekstil'in 5 katlı tekstil AVM'si işte böyle olacak.



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.