Yıkılan Duvar Yenilendi

Eğirdir Menderes Mahallesi eski Tabakhane mevkiînde Şirinevler Kooperatifi binalarının arka bahçe duvarı uzunca mesafede göçünce Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, imkânlarını zorlayarak yeni duvar yaptırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2013 21:34
Yıkılan Duvar Yenilendi

Eğirdir Menderes Mahallesi eski Tabakhane mevkiînde Şirinevler Kooperatifi binalarının arka bahçe duvarı uzunca mesafede göçünce Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, imkânlarını zorlayarak yeni duvar yaptırdı.

Önceki dönemde Belediye tarafından çok az harç kullanılarak 6 metre kadar yükseklikte arka yola destek olmak üzere yapılan bahçe duvarı yıkılınca, altında kalan otomobil hurdaya döndü. Diğer başka bir vasıta ise az bir hasarla kurtarılabildi.

Gördüğü manzara karşısında hayrete düşen Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, bina sakinlerine geçmiş olsun dileğini belirterek “Mala gelen cana gelmesin. Mademki, bu yıkılan duvarları önceki dönemde Belediyemiz yapmış, şimdi de yeniden bu davarları sağlam bir şekilde bizim yapmamız gerekiyor. Duvar düzgün örülseydi, harcı da iyi olsaydı böyle hadiseler olmayacaktı. Gerçekten çok üzgünüm. Hangi iş olursa olsun, sağlam ve temiz olmalıdır” diyerek “Siz merak etmeyin en kısa zamanda bu duvarın yenisi yapılacaktır” sözü kooperatif sakinlerini rahatlattı.

Kış günü olmasına rağmen kısa zamanda tamamlanan duvar, temelinden geniş bir şekilde başlayarak ortasına demirli hatıl beton atıldı ve üzeri yine taşlarla örüldü.

Başkan Özmeral’in sık sık çalışmaları yerinde incelemesi ve işi takibetmesi Şirinevler Kooperatifi mensuplarını çok sevindirdi. Kooperatif sakinleri, “Başkanımızı hemen her gün işi takibederken görmek bizleri çok sevindiriyor. Önceki dönemde Belediye tarafından yapılan şimdi de göçen duvarların çimentolarını biz vermiştik. Hiçbir şeyden kaçınmamıştık. Görülen odur ki, taşların arasında fazla bir harç bile yok. Şimdiki yapılan yeni duvarımız çok sağlam oldu. Temelinden en üstüne varıncaya kadar duvar itina ile örüldü. Hiçbir malzemeden sakınılmadı. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Zor günümüzde bizlere sahip çıktı ve verdiği sözü hemen yerine getirdi. Allah ondan razı olsun” dediler.

Yeni duvarın yapılmasıyla arkadan geçen yolun da güvenli hale gelmesinin sağlanması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.