Yıkmaya Çalışanlara İnat Onlar Yeniliyor

Atatürkçü Düşünce Derneği Bağnak Şubesi'nden Alkışlanacak Hareket

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2017 14:14
Yıkmaya Çalışanlara İnat Onlar Yeniliyor

Yalvaç'ın Bağkonak Köyünde 1970 yılında yaptırılan Atatürk Büstü Atatürkçü Düşünce Derneği Bağkonak Şubesi’nin çabalarıyla yenileniyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bağkonak Şube Başkanı İsmail Başoda’nın verdiği bilgiye göre yaklaşık 50 yıllık Atatürk Büstü zaman içinde yıprandığı için yenileme ve büstün çevre düzenlemesi çalışmalarına başlandı.

1970 yılında Bağkonak Belediye Başkanlığı tarafından Belediye Meydanı’nda yaptırılan ve bugüne kadar geçen yaklaşık 50 yıllık süre boyunca oldukça yıpranan Atatürk Büstünün yenilenmesi için karar aldıklarını belirten ADD Bağkonak Şube Başkanı İsmail Başoda “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’e ve heykellerine yapılan saldırıların arttığı bugünlerde yapılan saldırıları kınarken, O’na daha çok sahip çıkmamız gereken günlerden geçtiğimize inanıyoruz. Bağkonak’ta belediye teşkilatının da kapatılması ile artık bakımsız hale gelen ve sahipsiz kalan Atatürk Büstüne sahip çıkarak yenileme ve çevre düzenlemesini üstlendik. Atatürk büstümüzü kendi imkanlarımızla Bağkonak’a yaraşır bir güzellikte yeniliyoruz. En kısa zamanda da açılışını yapmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bağkonak ADD olarak bu konuda bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Çalışmaların bitirilmesi halinde yeni Atatürk büstünün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, yetiştirilememesi halinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde açılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum