Yıl Sonuna Kadar 53 Km. Duble Yol Bitmiş Olacak

Yıl Sonuna Kadar 53 Km. Duble Yol Bitmiş Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2018 10:52
Yıl Sonuna Kadar 53 Km. Duble Yol Bitmiş Olacak

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Isparta – Antalya Dereboğazı Yolunun duble yol yapımının devam ettiğini belirterek; “Yıl sonuna kadar Isparta tarafından 26, Antalya tarafından 27 olmak üzere toplam 53 kilometrelik bölümü tamamlayacağız” dedi. 

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, önceki gün Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı İsmail Akman başkanlığında gerçekleştirilen 2018 yılının ilk koordinasyon toplantısına katılarak Isparta halkının gelişmelerini merakla beklediği Isparta – Antalya Dereboğazı Duble Yolunun yapımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

ÇOBANOĞLU; “ISPARTA’NIN YOL 

PROJELERİ RESMİ GAZETETE YAYIMLANDI” 

Söz konusu duble yol çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Isparta’nın duble yolları yatırım programı olan Isparta – Antalya arasındaki Dereboğazı yolu ile Isparta – Burdur Dostluk Yolu ile 14 kilometrelik Dostluk Yolu Resmi Gazete’de yayımlanan 2018 Yılı Yatırım Programı ekinde yer almıştır. 

“DEREBOĞAZI YOLU 

ETAP ETAP DEVAM EDİYOR” 

Bu doğrultuda; Dereboğazı yolunda yapılması planlanan Çift Tüp Tünel’e de yatırım programında yer verildi. Isparta – Antalya arasındaki Dereboğazı yolunun duble olması konusunda önemli gelişmelerin yaşanması bizi mutlu etmektedir. Bu yolun yapımı etap etap devam etmektedir. 

“YIL SONUNA KADAR 53 

KİLOMETRELİK YOL BİTECEK” 

Dereboğazı yolunda yapılması planlanan 5 bin 680 metrelik çift tüplü tünel de yatırım programında yer aldı. Şuana kadar Isparta tarafından 17 kilometre bölünmüş yol tamamlanmıştır. Ağlasun ayrımını 1 kilometre geçtik. Antalya tarafından 26 kilometrelik kesimin çalışmaları devam ediyor. 16 kilometresi bitti. Kalan 10 kısmını bu sene bitireceğiz. Geriye 64 kilometrelik kesim kalıyor. Türkiye’nin en büyük yol projelerinden birisi. 23 bin 200 metre toplam 8 adet proje ve 3 bin 400 metre köprü ve viyadük yapılacak. Tahmini 2,8 katrilyonluk Türkiye’nin en büyük yol projelerinden birisi. Bunlar yatırım programlarında var. Sadece bazı yerlerde tünel ve viyadüklerimizdeki sondajlarımızda proje detaylarında ilave bilgiler gerekiyordu. 

“DİĞER PROJE İÇİN İHALE 

SÜRECİNE BAŞLAYACAĞIZ” 

Projelerimiz tamamlanmak üzere. Yatırım programında var. Yol 120 kilometre hıza göre projelendirilmiş. Türkiye’nin devlet standardı olup da otoyol standardı olan önemli bir proje. Detaylandırma ile çalışmalar devam ediyor. Yıl ortasına kadar detay projelerin bitirilip ihale sürecinin başlanacağını tahmin ediyoruz. Ama 3’te 1’i bitti” dedi.  

“ISPARTA – BURDUR DOSTLUK YOLU 

YATIRIM PROGRAMINA ALINDI” 

Öte yandan, yine Isparta halkının merakla beklediği Isparta – Burdur Dostluk Yolu konusunda da açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü Çobanoğlu, bu yolla ilgili 14 kilometrelik bölümün de 2018 yatırım programına alındığını bildirdi. Çobanoğlu; “2018 – 2021 Resmi Gazete’de yayımlanan 2018 Yatırım Programı ekinde Isparta –Burdur Dostluk yolu 14 kilometre olarak belirtildi. Yolun başlangıç ve bitiş yılları ise 2018 – 2021 olarak belirlendi. Bu doğrultuda; Dostluk yolu 2018 yılı yatırım programına alındı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Ödenek miktarları belirlenecek. Büyük ihtimalle 2018 yılı içerisinde ihalesini yaparak, yapımına başlamayı planlıyoruz. 2018 yılında yüzde 10 ödeneğinin karşılanması lazım. Bunu belirleyecekler. Bundan sonra ihaleyi yapacağız ve yapımına başlayacağız” açıklamasında bulundu. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum