Yıl Sonunda Bitecek

Yıl Sonunda Bitecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ağustos 2015 16:03
Yıl Sonunda Bitecek

Isparta Kara Havacılık Okulu tesisi Aralık 2015’te tamamlanacak. İnşaatın tamamlanmasıyla, Genelkurmay Başkanlığı havacılık personelinin yanı sıra anlaşma yapılan diğer ülke ordularına havacılık eğitimleri Isparta’da verilecek. Kara Havacılık Okulu’nda ilk etapta 750 kadrolu personel görev yapacak, eğitim dönemlerinde bu rakamın 3 bine çıkması bekleniyor
Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin en büyük yatırımını Isparta'da gerçekleştiriyor. Yükleniciliğini Koçoğlu firmasının yaptığı Isparta Kara Havacılık Okulu inşaatı hızla ilerliyor.

Süleyman Demirel Havalimanı yanında 3 milyon metrekarelik alanda yapımı süren proje dahilinde 2 uçak pisti, 120 uçaklık park yeri, helikopter peronları, 4 bakım hangarı yer alıyor. Isparta Havacılık Okulu’nda diğer ülkelerin havacılılık personeline de eğitim verilecek. 2011’de ihalesi yüklenici firmaya teslim edilen Isparta Kara Havacılık Okulu tesisi Aralık 2015’te tamamlanacak. İnşaatın tamamlanmasıyla Etimesgut’taki Havacılık Okulu, Isparta’ya taşınacak. Genelkurmay Başkanlığı havacılık personelinin yanı sıra anlaşma yapılan diğer ülke ordularına havacılık eğitimleri Isparta’da verilecek. Kara Havacılık Okulu’nda ilk etapta 750 kadrolu personel görev yapacak, eğitim dönemlerinde bu rakamın 3 bine çıkması bekleniyor.

İnşaatı devam eden Kara Havacılık Okulu ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren yüklenici firma yetkilisi İnşaat Mühendisi Tuğrul Öğrüce; inşaatın 2015 Aralık ayına tamamlanacağını belirtti.

Öğrüce, projenin toplam maliyetinin 154 milyon TL olduğunu söyleyerek, Genelkurmay Başkanlığı’ndan 750 kadrolu personelin burada görev yapacağını söyledi.

Turgut Öğrüce; “Ankara Kara Havacılık Okulu Komutanlığının nakil edilmesinden sonra inşaatı devam eden okulda gerek yurt içi gerek se yurt dışı pilot eğitimi yapılacaktır. Bunun için sabit 750 personel çalışacak. Bu personelin ikametgahı için Isparta merkezinde TOKİ tarafından lojmanlar yapılmaktadır. Bu lojmanların sayısı aileleriyle beraber 3 bin kişiyi kapsamaktadır. Kapalı alanımız 80 bin metrekare. Maliyeti ise 150 milyon TL ve bitiş tarihi 25.12.2015 olacak. Bu okulun hizmete açılmasıyla gerek yurt içi gerek yurt dışından pilot eğitimi için gelen kişilerin ve sabit görevli olan 750 kişi ve aileleriyle beraber Isparta’da 5 bin kişi ihtiva ederek Isparta ekonomisine katkı sağlayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.