Yıl:2014... Isparta'ya Yakışmadı!

Yıl: 2014… Yer: Isparta Merkez Halıkent İlkokulu Sınıf: 4 H Sınıfın Yeri: Sığınak… 2014 Türkiye’sinde iddialı olduğu eğitim alanında kente yakışmayan görüntüler objektiflere takıldı…

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2014 12:54
Yıl:2014... Isparta'ya Yakışmadı!

Halıkent İlkokulunda dersliklerin yetersiz olması nedeniyle 4’ncü sınıf öğrencilerinin bir bölümü okulun sığınığında ders başı yaptı. Sığınağı dersliğe çeviren yetkililer 9 yaşındaki çocukları karanlık koridorlardan geçerek ulaşabilecekleri sığınakta geleceğe hazırlamaya çalışıyor.

Konuyla ilgili Ajans32 haber merkezine ulaşan öğrenci velileri, çocuklarının nem ve rutubet kokusu içerisinde ders başı yaptıklarını ileri sürerek okul müdürünün “Eğer bu sınıfı beğenmiyorsanız, üst katta görevlilerin kullandığı 5 metrekarelik bir oda var orayı kullanalım” dediğini iddia etti.

Sığınaktan sınıfa çevrilen dersliğin bodrum katta olması nedeniyle havalandırma ve aydınlatma konusunda da sıkıntılar yaşanıyor. Sınıfın havalandırması ise tavana yakın bölgede yer alan 2 adet dikdörtgen şeklindeki küçük pencere aracılığı ile yapılmaya çalışılıyor.

Öğrenci velileri okul idaresinden konuyla ilgili ‘sağlıklı’ bir adım atmasını isterken uygulamanın Sidre İlköğretim Okulu ile Halıkent İlköğretim Okulu’nun birleşmesinden sonra ortaya çıkan derslik yetersizliği nedeniyle yapıldığı söyleniyor. Sığınaktan bozma derslikte ise yaklaşık 15 öğrenci eğitim görecek.

İŞTE OBJEKTİFLERE YANSIYAN GÖRÜNTÜLER








HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum