Yılan Hikayesine Dönen ITKM Bitiyor

Isparta"da inşaatına 2007 yılı Hasan Balaman döneminde başlanan ancak bugüne kadar tamamlanamayan Isparta Ticaret Kültür Merkezi nihayet bitiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mayıs 2012 16:12
Yılan Hikayesine Dönen ITKM Bitiyor

Isparta"da inşaatına 2007 yılı Hasan Balaman döneminde başlanan ancak bugüne kadar tamamlanamayan Isparta Ticaret Kültür Merkezi nihayet bitiyor.

Müteahhit firma Kadıahmetoğlları'nın 22 milyon TL kredi kullanarak finans sorunu çözmesiyle birlikte inşaata şubat 2012'de yeniden başlandı. Havaların ısınmasıyla birlikte de yüklenici firma işçi takviye ederek inşaatın ekim ayında tamamının bitirilmesi için kolları sıvadı.

BİTMEYEN SENFONİ BİTİYOR
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Kadıahmetoğlları Şirketi Yönetim Kurulu üyesi Sezai Ünal gazetecilerle birlikte inşaat alanında incelemede bulundu.

Belediye Başkanı Günaydın, yılan hikayesine dönen binada inşaatın aktif şekilde devam ettiğini belirterek, "Kışın hava şartlarından dolayı acil olarak yapılması gereken yerlere önem verildi. Şu anda 98 işçiyle çalışma sürüyor. Peyzaj, yapı, duvar, cam, kaplamalar için de 200'e yakın işçi daha çalıştırmak suretiyle haziran ayında 1601 ve 110 caddeye bakan bölümler açılacak. Bitmeyen senfoni bu kez bitecek. Geç oldu ama Isparta için iyi oldu" şeklinde konuştu.

300 MARKA FAALİYET GÖSTERECEK
Haziran ayı sonuna kadar ticari alanların pazarlama ve satış yapılabilecek duruma getirileceğini kaydeden Kadıahmetoğlları Şirketi Yönetim Kurulu üyesi Sezai Ünal da mali sıkıntılarının bulunmadığını aktardı.

140 bin metrekarelik inşaat alanına sahip ITKM'nin 1400 konut inşaatı gibi düşünülmesi gerektiğini, bu nedenle kolay bir inşaat olmadığını belirten Ünal konuşmalarını şöyle sürdürdü: "85 milyon dolarlık bir proje. Program dahilinde iki kademeli bir işlem uygulanacak. Birinci kademede inşaatın caddelere bakan üç cephesi açılacak. 2 ve ya üç ay içerisinde de burada ticari faaliyet gösterecek firmaların talepleri alınacak ve kiralamalar yapıldıktan sonra belirlenen tarihte bir açılış gerçekleşecek. İnşaatımız ekim ayında tamamlanacak" dedi.

Ünal, firmalardan talep toplama noktasında MFI AVM Partnes şirketiyle anlaştıklarını kaydederek, bu şirketin burada faaliyet göstermek isteyen firmaları tespit edeceğini söyledi. ITKM'de 250-300 arasında markanın bulunacağın kaydeden Ünal, Belediyeye ait işyerlerinin de tek bir elden kiralanmasında fayda olacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum