Yıldırım Ailesinin Yürek Burkan Dramı

Yürek burkan Yıldırım ailesi, yaklaşık 5 aydır bu zor durumda hayat mücadelesi veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2011 12:37
Yıldırım Ailesinin Yürek Burkan Dramı

Yürek burkan Yıldırım ailesi, yaklaşık 5 aydır bu zor durumda hayat mücadelesi veriyor.

Onların ne sıcak bir yuvası ne de sıcak çorbaları var.
Bir umutla geldiler Isparta’ya. Çünkü onlar Keçiborlu’da yaşadıkları evlerinden çıkartıldılar ve son çare Isparta’nın yolunu tuttular.

 Isparta’ya gelen Yıldırım ailesi’ne Keçeci Mahallesi sakinleri destek çıktı. Kurdukları barakada yaşam savaşı veren ailenin dramı, elbet bununla sınırlı kalmadı. Barakada yaşayan Yıldırım ailesi 3 gün önce barakadan da çıkartıldı. Baba Osman Yıldırım, çaresizliğini anlatmak istedi ancak kelimeler yetersiz kaldı.

Baba Osman Yıldırım, 3 kızının ve eşinin soğuktan moraran ellerini, dışarıda yaktığı ateşle ısıtmaya çalıştı, Yaktığı ateşte 4 aylık yavrusunun üşüyen yanaklarını elleriyle ısıtan baba Osman Yıldırım’ın çaresizliği işte cümlelere böyle döküldü” Keçiborluda kaldığımız evden dışarıya attılar bizi. Benim 3 tane çocuğum var. Isparta’ya geldik burada bir barakada kaldık 5 ay ama 3 gün önce bizi buradan da kovdular ben bu çocuklarla ne yapacağım, kış soğuğunda yemek yok, aç, çocuklarımın kıyafetini mahalleli vatandaş yardımıyla giydirdim. Bize sahip çıktılar yemek getirdiler, kıyafet getirdiler ama nereye kadar. Çalışmaya gidiyorum inşaat yerlerine çalışıyorum ama sonra paramı vermiyorlar. Çocuklarımın, eşimin elleri soğuktan morardı. 4 aylık çocuğumu dışarıda yaktığım odunla ısıtmaya çalışıyorum. Çaresizim. Allah kimseyi evsiz bırakmasın hele birde kış günün de.” dedi.

Baba Osman Yıldırım ailesini soğukta korumak için boş alanlardan topladığı odunlarla Çadır kurmaya çalışıyor. Üstüne de eski evlerinden kalan halıları örterek. Anne Güler Yıldırım soğuktan konuşamıyordu. Elleri morarmıştı soğuktan anne Gülerin. Yıldırım ailesinin 3 çocuğu var en küçükleri 4 aylık, diğerleri ise 2 ve 3 yaşında. Bu acı tabloya Aşevi Müdürü Alpay Acar müdahale edip Yıldırım ailesini bir kamu kurumunun misafirhanesine geçici olarak yerleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum