Yıldırım Göreve İadesi İçin Dava Açtı

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, Isparta İdare Mahkemesi’nde göreve iade davası açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2012 16:25
Yıldırım Göreve İadesi İçin Dava Açtı

İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, Isparta İdare Mahkemesi’nde göreve iade davası açtı. Mahkeme, Isparta Valiliğinden genel sekreterlik atamasına ilişkin bilgi ve belgeleri içeren cevap istedi.

Özel İdare Eski Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, İçişleri Bakanlığı’nın kendisini görevden alarak, Valiliğin de kendisini uzman kadroya atamasına yönelik işlemlere ilişkin yürütmenin durdurulması talebiyle Isparta İdare Mahkemesine dava açtı.


VALİ OĞUZ BAŞARI BELGESİ VERMİŞTİ
Yıldırım, avukatı aracılığıyla mahkemeye yaptığı başvuruda yürütmenin durdurulmasına ilişkin talebinin gerekçelerini sıraladı. Dava dilekçesinde Yıldırım’ın görevinden alınarak uzman kadrosuna atanmasının haksız ve hukuksuz olduğu, bu işlemde kamu yararı bulunmadığı öne sürüldü. O dilekçede Yıldırım’ın 16 yılı aşan kısmında Özel İdare Müdürü ve İl Özel İdaresi Sekreterliği görevinde bulunduğuna dikkat çekildi. Yıldırım’ın görevi sırasında projelerin uygulanmasına ilişkin işlemlerde olumsuz hiçbir duruma rastlanılmadığı, bir çok hizmetin ile kazandırılmasında katkısı olduğu, stratejik plana uygun davrandığı, bir çok kez takdirname ile ödüllendirildiği hatta Vali Memduh Oğuz tarafından, uzman kadrosuna atanmadan kısa süre önce başarı belgesi ile ödüllendirildiği vurgusu yapıldı.

Yıldırım’ın isteği ve rızası dışında görevinden alınarak, uzman kadrosuna atanmasının subjektif ve kişisel etkenlerin sonucu olup kamu yararı ilkesiyle bağdaşmadığının gerekçe gösterildiği o dilekçede, benzer nitelikte Antalya İdare Mahkemesi’nin verdiği karar emsal olarak gösterildi. 

MAHKEME CEVAP İSTEDİ
Özel İdare Sekterliği’ne Tufan Uysal’ın atanması, bu görevden alınan İbrahim Yıldırım’ın da uzman kadrosuna atanmasına ilişkin yürütmenin durdurulması talebi üzerine mahkeme İçişleri Bakanlığı ve Isparta Valiliği’nden dava konusu işlemlere ilişkin tüm bilgi ve belgeleri içeren cevap istedi. O cevabın bir aylık süre içerisinde mahkemeye gönderilmesi gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.