Yıldırım'a Maaş Kesme Cezası...

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım'a soruşturma sonucu "maaş kesme" cezası verildi. Bakanlık cezayı onaylarsa, Yıldırım görevinde alınabilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ağustos 2012 14:01
Yıldırım'a Maaş Kesme Cezası...

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım'a soruşturma sonucu "maaş kesme" cezası verildi. Bakanlık cezayı onaylarsa, Yıldırım görevinde alınabilir.

İl Özel İdaresi ile ilgili baş döndürücü gelişmeler aralıksız devam ediyor. Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım'ın görevinden alınması, yerine yardımcısı Tufan Uysal'ın atanması; Yıldırım'ın göreve iade edilmesi için açtığı mahkemeyi kazanması, göreve başladıktan sonra kendisine makam, odası ve araç verilmemesi gibi gelişmelerden sonra önemli bir gelişme daha yaşandı.

Edinilen bilgilere göre İbrahim Yıldırım hakkında açılan bir soruşturma sonucunda İl İdare Kurulu Yıldırım'a "kademe - derece ilerlememe" cezası verdi.

Yıldırım'ın emekliliğinin gelmesi ve derece olarak son noktada olması nedeniyle ceza "maaş
kesime" çevrildi ve Kurul cezayı onayladı.

İl İdare Kurulu'nun Başkanı olan Vali Memduh Oğuz'un cezayı onaylamasının ardından karar İçişleri Bakanlığına, bakan İdris Naim Şahin'in onayına gönderildi.

Bakanın onaylamasının ardından, Yıldırım'ın görevden alınması gündeme gelecek. Çünkü edinilen bilgilere göre "Maaş kesim""cezasının makam itibariyle görevden alınmaya sebep olarak gösteriliyor.

İçişleri Bakanı Şahin'in İbrahim Yıldırım'a disiplin cezasını onaylaması durumunda, Yıldırım'ın
yeniden görevden alınmasına kesin gözü ile bakılıyor.

İl İdare Kurulu'nun Başkanı olan Vali Memduh Oğuz'un cezayı onaylamasının ardından karar İçişleri Bakanı Şahin'in İbrahim Yıldırım'ın disiplin cezasını onaylaması durumunda, Yıldırım'ın yeniden görevden alınmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Yıldırım'ın da cezanın iptali için yeniden mahkemeye gidebileceği gelen haberler arasında.
Bütün bu gelişmeler Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ndeki hızlı gelişmelerin devam edeceğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum