Yıldırım'dan Başbakan'a: Fenerland'a Neden Karşı Çıkıyorsun

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın Fenerbahçe bankası ve Fenerland projeleri hakkındaki eleştirilerine yanıt verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2014 13:15
Yıldırım'dan Başbakan'a: Fenerland'a Neden Karşı Çıkıyorsun

Yargıtay'ın cezasını onadığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.Başkan Aziz Yıldırımkonuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Fenerbahçe bankası ve Fenerland projeleri hakkındaki eleştirilerine yanıt verdi.

Yıldırım,Başbakan Erdoğan'ın 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevini yürütürken yaptığı açıklamaları hatırlattı.

"VEDA ETMİYORUM BURADAYIM"
"Tek suçumuz Atatürkçü olmak" diyen Yıldırım, "Veda etmiyorum burdayım. Biz şike yapmadık. Fenerbahçe Atatürk'ün kulübüdür. Suçluyuz tek suçumuz Atatürkçü olmak. Bugün mücadele var. Devlete paralel devlet, normal devlet mücadelesi var. Böyle olursa devlet çöker. 3 senedir çektiklerimizle gelinen noktada Başbakan kendi ağzından da kumpas kuruldu diye açıkladı.

Bu fezlekelerle mahkemenin devam etmesi, bizim savunma şansınımızı ortada kaldırmıştı. Buranın tek cumhuriyet olduğunu kabul etmeliyiz. Artık kamu vicdanı olan herkes bunun bir şöyle ike davası olmadığını görüyor. Ben veda konuşması yapmıyorum, içeride ve dışarıda olmama farketmez. Ben Fenerbahçeli doğdum Fenerbahçeli öleceğim. Ben bu külübün kapısında bekçi olmaya hazırım ona talibim. tartışmalarla kendimizi yıpratmayalım." dedi.

BURADA PADİŞAHLIK SİSTEMİ YOK
"Yıldırım, "Başkanlık için yönlendirme yapmam. Tüzük ne ise o yapılır. Burada padişahlık sistemi yok. Benim onursal başkan olma isteğim yok. İmkanım olursa gelir oyumu kullanırım. Dünkü toplantının ertelenme nedeni gelecek adına karar vermemek adınaydı. Her gün sabah bekliyoruz evimize polis gelecek mi diye, akşam yanımızdan araba geçince bakıyoruz.

Fenerbahçe ve Gençlerbirliği dışındaki kulüplerin vergilerini tam ödediğini düşünmüyorum. Yayın hakkımızı tam olarak alamıyoruz. Havuz dışı olmalıyız daha çok kazanırız. Devletin spora önem vermesi lazım. Spor üvey evlat muamelesi görüyor. Yayın hakları ve isim hakları serbest bırakılsın. İddaa'da bütün kulüplerin üzerinden para kazanılıyor, en çok daFenerbahçe'nin ama Fenerbahçe parasını alamıyor."ifadelerini kullandı.

'VAY EFENDİM BUNU YAPAMAZSIN' DEDİLER
Gerçekleştirmek istediği projelerden bahseden Aziz Yıldırım, "Kenan Evren'in yerine AVM yapılması... İmar planını dahi çıkardık, okulları teslim ettik. Orasını devlet bize bağışlamıyor. Kiralarını da alacaklar, Gelirden pay alacaklar, ayrıca kira alacaklar. Belediye'den de imarını hallettik. Şuanda da Maliye Bakanı'yla anlaşmalar yapılıyor. Projeler hazır. Ben yoksam da arkadaşlarım bu projeyi hayata geçirecek. Kalamış'ta ihale yapılacak. Devlet bunu ihaleye çıkarıyor. Bende Koç'la Şahenk'le görüştüm. Fenerbahçe'nin payı olsun dedim. Onlar da onlar da olumlu karşıladılar. Sonra 'Vay efendim bunu yapamazsınız' dediler.

BAŞBAKAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı görevini yürütürken yaptığı açıklamalarınaltını çizen Aziz Yıldırım, "Başbakan Erdoğan'ın 1995 yılında 'Sizleri saygıyla selamlıyorum. Yönetim Kurulu'na girmem için Ali Şen tarafından yapılan teklif için affını istedim.Fenerbahçe için her zaman hizmet vermeye hazırım.

Fenerbahçe'de ilk yapılacak iş, altyapıyı iyi kurmaktı. Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi mücadelesinde başarılar dilerim. Fenerland projesi bir an önce hayata geçirilmelidir.' şeklinde yaptığı konuşmayı hatırlattı ve "Şimdi ise Fenerland'a karşı çıkılıyor." dedi.

"FENERBAHÇE BU SENE ŞAMPİYON OLMALI"
Sarı-lacivertli taraftara seslenen Yıldırım, ‘Yuh’ deseniz stat kapanıyor. Bu sene Fenerbahçe’nin şampiyon olması lazım. Tahriklere kapılmayalım. Hapiste yatıp yatmanın anlamı kalmadı. Hepinizin yürekle Fenerbahçe’ye sahip çıkması lazım. Sakin olalım. Ceza yemeden pazartesi günü maçı da geçelim. Hepinizi seviyorum. Ben bu kulübün kapıcısı olmaya razıyım. Vicdanı olan herkese teşekkür ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun Allaha emanet olun." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.