Yıldırımın Avukatından Bomba İddalar

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, soruşturmaya 'tezgah' olarak niteledi, savcı ve hakimlerin de sanık haklarını ihlal ettiğini öne sürdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Temmuz 2011 15:57
Yıldırımın Avukatından Bomba İddalar

Şike soruşturmasında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, "Bu tezgah Aralık 2010'da kuruldu" iddiasında bulundu. Avukat Işık, "kulüpler ve sanıklar tehdit ediliyor. HSYK, soruşturma savcısı ve hakim hakkında işlem yapmalı" dedi.


Şike soruşturmasında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, CNNTÜRK'te yayımlanan "Ne oluyor?" programına katıldı. Aziz Yıldırım'ın istifa etmesi gerektiği yönündeki görüşleri değerlendiren Işık,"Aziz Yıldırım'ın istifa etmesini gerektirecek hiçbir neden yoktur. Bizim gördüğümüz deliller arasında da Yıldırım'ın tutuklu kalmasını gerektiricek sebep yoktur. Tutuklamasebebi o kadar matbudur ki. Şöyledir, dosyadaki delil durumu, sanığın üzerine atılı suçlamanın niteliği, delillerin toplanmamış olması. Bu ne biçim laftır" sözleriyle tepki gösterdi.

ÖRGÜT BAĞLANTISINI SAVCI AÇIKLAYAMADI


Işık, soruşturmanın yürütülüşüne ilişkin de hukuki prosedürün yürütülmediğini ve sanıkların haksız yere tutuksuz yargılandığına dikkat çekti:


Emniyet müdürü diyor ki 19 dosyada şikeyi tespit ettik. Savcı diyor ki, sanıkların şüphelilerin önüne kağıdı koyunca konuşamayacaklar diyor. Eee kardeşim bunlar madem böyle tutuklama sebeplerinden delillerin tespit edilemediği kısmı yok. Silahlı örgüt diyorsun, Aziz Yıldırım'ın bir bağlantısı yok. Örgütü nerden kuruyorsunzu diye sorduk. Sayın savcım, bize bu örgüt nasıl oluyor izah et. Peker grubundan iki kişi Fenerbahçe yönetiminde yer almış. O yönetim diğer rakiplerini tehdit etmiş. Bir kere yönetimde böyle iki kişi yok.

HSYK SAVCI HAKKINDA İŞLEM YAPMALI

Şike soruşturmasını "tezgah" olarak niteleyen avukat Işık, bu tezgah olarak değerlendirdiği soruşturmanın başlangıç olayını ve gelişimini de şu sözlerle aktardı:

"Bunun tezgahı Aralık 2010 tarihinde kurulmuştur. Bu dosyanın tetiklenmesi ve bu hale gelmesi Olgun Peker ve Giresunspor hadisesinden başlıyor. Orda kimseyi suçüstü yakalayıp mahkemeye götürmediler. Ardından şu olay oldu deniyor. Çanta, para, yakalandı, hani nerde ya. O takımların ordan düşmesini istiyorsunuz. Karşınıza o takımın konuşacak hiçbir yetkilisini orada bırakmıyorsunuz. Bu nedir. Hakim de sizsiniz, savcı da sizsiniz, suçlayan da sizsiniz. Asıl sanık sizsiniz. Bu suçtur, HSYK'nın gözünün önünde olan bu olay karşısında HSYK'nın bu soruşturmayı yapan hakim ve savcı karşısında işlem yapması gerekmektedir"


TEHDİT EDİLİYORUZ

Işık, sanıkların korkutulduğunu ve tehdit edildiğini belirterek "Yani burda sanıklar korkutulmuş. Kim tehdit ediliyor. Tehdit edilen kulüpler ve sanıklardır. İfadeleri değiştirilen 2 kişi var" dedi.

Işık, kulüpten hakimler ve savcılara bilet gönderildiği iddialarına ilişkin soruya, "Hakimler savcılara bilet gönderilmiyor, hakim ve savcılar tarafından bedava bilet isteniyor. Her maçta 50 tane, 100 tane kamu görevlilileri, bulundukları mevki dolayısıyla bilet istiyorlar. Üstelik biletler de açık, maraton tribünleri değil."

Delilleri bilmiyoruz

Avukat Işık ayrıca, medyada sözü geçen deliller konusunda da, "Bu deliller nasıl elde edilmiştir? Hukuki midir? Biz delillerin ne olduğunu bilmiyoruz. Bunu bilmediğiniz halde hastaneye sevk edilirken, ikametgah adresi olarak, Metris Cezaevi yazıyordu. Şimdi de Metris'teyiz" ifadelerini kullandı.

Aziz Bey 13 yılı anlatayım diyor

Işık, Yıldırım'ın dosyayı kapatmak istemediğini, aksine genişlemesini istediğini belirten Işık, "Aziz Bey, 'Ben, Türkiye'de futbolun on üç yılını anlatayım' dedi. 'Sponsor olan, para veren firmaların kulüplerinden beklentilerini, spor yazarlarının futbolcularla ilişkilerini, hangisini fiyatını parlatmak için övdüklerini, hangisini yerin dibine geçirdiklerini, kulüp yönetiminin ilişkilerini, kulüplerin etrafında dönen insanları... Hepsini anlatayım' diyor." diye konuştu.

BİR BOMBA İDDİA DA AZİZ YILDIRIM'IN KARDEŞİNDEN GELDİ

Şike operasyonu kapsamında tutuklanan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na devam kararı aldı. Yıldırım, Dünya Fenerbahçeliler Günü'nde cezaevinde bulunmasının verdiği rahatsızlığı dün kendisini ziyarete gelen eşi Gonca Yıldırım, Gaziantepspor Başkanı Celal Doğan, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen ve avukatı Faik Işık'la paylaştı. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe taraftarlarına hitaben yazdığı mektubu da avukatlarına verdi.

Avukatı Faik Işık ile yaklaşık bir saat görüşen Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na devam kararı aldığını söyledi.

Aziz Yıldırım, "Hukuki süreçte aklanana kadar ve sağlığım müsaade ettiği sürece Fenerbahçe'nin başında kalacağım. Fenerbahçe'yi çakallara bırakmayacağım" ifadelerini kullandı. Bu arada Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım da dün suskunluğunu bozarak çok sert bir açıklama yaptı ve önemli iddialarda bulundu.

"Bu bir şike operasyonu değildir. Bu, Aziz Yıldırım'ı bitirmeye yönelik bir operasyondur" diyen Yıldırım, soruşturmayı yürüten savcıların şüpheliler ile Aziz Yıldırım pazarlığı yaptığını ileri sürdü.

Acar Yıldırım, "Savcılıkta başta Şekip Mosturoğlu olmak üzere bazı şüphelilere 'Aziz Yıldırım'ı ver, serbest kal' diyenler bunun en büyük ispatıdır" ifadelerini kullandı.


AZİZ YILDIRIM'DAN AĞLATAN MEKTUP

Şike soruşturması kapsamında tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, duygularını bir mektupla dile getirdi.

Yıldırım'ın kendi el yazısıyla yazarak kulüp yönetim kuruluna gönderdiği mektubu, başkanvekili Nihat Özdemir ile asbaşkan Ali Koç okudu.

Üç sayfalık mektupta kendisini ve Fenerbahçe için verdiği mücadeleyi anlatan Yıldırım'ın, "Fenerbahçe için 13 yıllık başkanlık dönemimde büyük bir savaş verdim. Bu savaşı sürdüreceğim. Son nefesime kadar Fenerbahçe için çalışacağım. Ben oyuncularımın alın terine hiçbir leke sürdürmedim. Taraftarlarımız basında yazılanlara inanmamalı" dediği öğrenildi



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.