Yıllar Sonra Hedeflerini Yine 12'den Vurdular

Yıllar Sonra Hedeflerini Yine 12'den Vurdular

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2015 12:46
Yıllar Sonra Hedeflerini Yine 12'den Vurdular

Terörle mücadele sırasında yaralanan ve TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde tedavi gören gaziler, Eğirdir Dağ Komando Okulunda eski günleri yaşamanın heyecanını duydu.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele ederken yaralanan ve uzuvlarını kaybeden gazilere tekrar askerlik anıları yaşatmak ve tedavi süreçlerinde motive etmek için etkinlik düzenlendi.

Komutanlıkta Türk bayrağı sallayan askerler tarafından karşılanan gaziler, silah arkadaşlarıyla tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Etkinlik kapsamında Karaburun bölgesindeki dağcılık konusunda dünyanın en büyük eğitim kulesine giden gaziler, önce komutanlıkta komando kursu gören subay ve astsubayların gösterisini izledi.
Ardından temel dağcılık eğitimi hakkında bilgi alan gaziler, gerekli teçhizatlarının bağlanmasının ardından 48 metre yükseklikteki kuleden iniş gerçekleştirdi. Çatışmalarda tek bacağını ve kolunu kaybetmiş bazı gazilerin, kuleden inişleri alkış topladı.

19 yaşında bir bacağını kaybetti
Kuleden tek bacağıyla iki kez inen Vahap Tümen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl'ün Genç Şehittepe köyünde 1994'te terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada tek bacağını yitirdiğini söyledi.
18 yaşında köy korucusu olduğunu, 19 yaşında bir bacağını kaybettiğini anlatan Tümen, asker olmadangazi olduğunu kaydetti. Tümen, komandoluğun hayali olduğunu, hayalini gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

"Bir hayalin içindeyiz"
Bingöl-Muş Karayolu'nda 2004 yılında terör örgütünün düzenlendiği saldırı sonucu gazi olan Ekrem Aktaş ise saldırıda bacağından ve akciğerinden yaralandığını söyledi.

Tedavisinin TSK Rehabilitasyon Merkezinde sürdüğünü ifade eden Aktaş, kendilerine sağlanan imkanlar sayesinde tedavilerinin en iyi şekilde yapıldığını kaydetti.

Burada tekrar askerlik günlerini hatırladığını belirten Aktaş, vatan için canını vermeye her dakika hazır olduğunu vurguladı.

Hedefleri 12'den vurdular
Daha sonra mevzilere yatan gaziler, nezaretçi komutanlar eşliğinde asker iken kullandıkları kanas keskin nişancı tüfeği, AK-47 kalaşnikof, MPT 76 (Modern Piyade Tüfeği), G-3, HK-33, accuracy keskin nişancı tüfeği, PKMS (BKC) ve MG-3 makineli tüfekleriyle değişik tip ve modelde silahlarla atış yaptı.

200 metreden hedeflere yapılan atışlarda hedeflerini 12'den vurarak başarı gösteren gaziler, komutanların da takdirini topladı.

Komando oldular
Faaliyetlerin ardından düzenlenen törende konuşan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya, Türk milletinin şerefini ve namusunu, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için içtiği anda bağlı olarak görevini yerine getirirken gazi olan vatan evlatlarına, büyük bir minnet ve şükran duyduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından Akkaya, faaliyetleri başarı ile tamamlayan gazilere komando beresi ve brövesi taktı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.