"Yıllarca Kürdüm Diyemedim"

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Yıllarca Kürt olduğunu söyleyememiş birisiyim" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2013 22:26
"Yıllarca Kürdüm Diyemedim"

Cidde'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Çağlayan, Türkiye'nin çok önemli bir noktadan geçtiğini vurguladı. Zafer Çağlayan, Türkiye'de barışın sağlanmasıyla birlikte büyük ekonomik kazanımlar olacağını söyledi.

"ESKİ BİR ÜLKÜCÜ OLARAK SÖYLÜYORUM"
Barış sürecine sadece AK Parti'nin değil, CHP ve MHP'nin de katkı vermesi gerektiğini ifade eden Çağlayan, "Ümit ederim ki muhalefet partileri istismar etmez. Herkesin el ele vermesi gereken süreç.

Böyle bir süreçte bu tür sabote edebilecek eylemler olabilecektir. Bundan rahatsız olacaklar olabilecek. Bu konuda da durmak yok yola devam diyoruz. Kafatasçı milliyetçiliğin önüne geçmek gerekiyor. Bunu eski bir Ülkücü olarak söylüyorum." dedi.

Bu dönemde çok az konuşularak yapılması gerekenlerin öncelikli olmasına değinen Ekonomi Bakanı Çağlayan, Türk milliyetçiliğinin olmaması gerektiğini kaydetti.

ORİJİNİM KÜRT
1957 Muş doğumlu olan Bakan Çağlayan daha önce yapmış olduğu bir açıklamada da: "Baba tarafı Kürt asıllı biriyim, yani orijinim Kürt. Öbür tarafta gençlik ve üniversite dönemimde, yıllarca, öyle dışarıdan falan değil, Ülkü Ocakları içinde ülkücülük yapmış biriyim.

Bu yapıma rağmen bunları söylüyorum. Bu nedenle Türkiye bu açılım konusundan korkmasın, çekinmesin. Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağı ile her etnik yapı ve birey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Kural, koşul bu."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.