Yılların Sorunu Sona Erdi

Yılların Sorunu Sona Erdi

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2015 17:23
Yılların Sorunu Sona Erdi

Isparta Belediyesi tarafından şehir merkezinde başlatılan altyapı ve kalıcı asfalt kaplama çalışması aralıksız devam ediyor. 6 yıl boyunca sürdürülen çalışma neticesinde tamamlanmış durumda. Isparta artık sular altında kalmıyor. Evleri su basmıyor.

Belediye artık bugünden itibaren lokal altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Ana arterlerin ve dev alt yapı kanallarının şehir merkezine döşenmesinden sonra sokak çalışmalarına başladı Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Su Kanalizasyon Müdürlüğünün ortaklaşa yönettiği bu hizmette hafta sonu Bahçelievler mahallesinde devam etti.
Bahçelievler Mahallesi 3013 Sokak’taki her yağmur sonrası sorun yıllardır devam etti. Geçmiş dönem belediye başkanları bu sokaktaki soruna çare bulamadılar ve sokak sakinleri tabiri yerinde ise kaderlerine terk edilmiş duruma getirilmişti.

Alt yapı hizmetlerini çözen tek il unvanına sahip Isparta artık hizmetlerini lokal çalışmalarla sürdürüyor. Bu lokal çalışmalarının bir örneği Bahçelievler Mahallesinde uygulandı. 3013 sokak ve bu sokağa paralel bağlı 3012-3014 ve 3016 sokaklardaki sorunda çözüme kavuştu.
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın sokaktakialt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Fen İşleri ve Su Kanalizasyon müdürleri ile proje üzerinde de çalışmaları yürüttü. Günaydın yapılan alt yapı çalışmaları incelemesinin ardından mahalle halkına müjdeli haberi verdi. “tabi afet olmadığı müddetçe sokak sorununun kökten çözüldüğünü müjdeledi.

Günaydın yaptığı açıklamada, “Isparta’mızda çok uzun yıllardan bu yana Mustafa Gürkan lisesi arkasındaki sokak bir türlü çözülememiş. Benden önce gelen her arakadaş buraya bir rogor yapmış yolu delik deşik yapmış. Bazen de asfalt ile yeni rampalar oluşturularak sorun çözülmeye çalışılmış. Ancak yamalıklı bir sistemle de bu sorun çözülememiştir. Bugün teknik heyetimle burada yeni bir proje çalışması yaptık ve ekibimiz ile birlikte sokağımızı baştan aşağı yeniden düzenliyoruz. Yaptığımız bu çalışma ile sokağımızdaki sorun kökten çözülmüştür.

Bildiğiniz gibi battı çıktımızda her yağmur yağdığında sular altında kalıyordu. Son günlerde aşırı yağışlarda bile artık bu sorunun çözüldüğünü vatandaşlarımız görmüştür. Battı çıktıdaki bu sorunu çözdüğümüze gire burası bizim için çok daha kolay olacaktır. Şimdiden mahalle sakinlerimize hayılı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum