Yılmaz: 'Kayıt Parası Söz Konusu Olamaz'

İl Milli Eğitim Müdürü Taceettin Yılmaz, “Kayıt parası söz konusu dahi olamaz. Bunun aksi zaten mevzuat açısında da mümkün değil” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ağustos 2011 18:21
Yılmaz: 'Kayıt Parası Söz Konusu Olamaz'

Çocuklarını okula yazdıracak olan velilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Taceettin Yılmaz, “Kayıt parası söz konusu dahi olamaz. Bunun aksi zaten mevzuat açısında da mümkün değil” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, kitapların 9 Eylül'de öğrencilerin sıralarında hazır olacağını ifade etti.

Eğitim-öğretim yılının 3 aylık bir tatile girmesinin ardından okula dönüş hazırlıkları da başladı. Bir taraftan okullar tarafından hummalı kayıt işlemleri devam ederken, diğer taraftan da veliler çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişler de başladı.

Diğer taraftan 2003-2004 öğretim yılında Ücretsiz Ders Kitapları Projesi İlköğretim Kurumlarında uygulamaya başlanan ve 2006-2007 öğretim yılında da Ortaöğretim kurumlarını da kapsayan, tüm öğrencilere ders kitaplarının bakanlıkça ücretsiz dağıtılması çalışmaları 2011-2012 eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz yeni eğitim-öğretim yılı sezonunda İsparta merkez başta olmak tüm ilçelerle beraber toplam 1 milyona yakın ücretsiz ders kitabının dağıtılacağını belirtti. Çalışmaların devam ettiğini ve 15 Ağustos'a kadar tamamlanacağını ifade eden Yılmaz, 9 Eylül'de tüm öğrencilerin ders kitaplarının masalarında onları bekliyor olacağını aktardı."dedi.

KAYIT PARASI SÖZ KONUSU DEĞİL
Diğer taraftan her yıl okulların açılmasına yakın başlayan kayıtlardaki zorla kayıt parası alıyor" iddialarına da yanıt veren İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, hiç bir okulun zorunlu olarak velilerden kayıt parası almadığını, aksine bunun mevzuat açısından da mümkün olmadığının altını çizerek bazı velilere bazı uyarılarda bulundu, "okulların açılmasına kısa bir süre kalmıştır. Öğrencilerimiz uzun bir tatilin ardından yeniden eğitim-öğretim maratonuna dahil olacaklardır. Bir taraftan yeni okullarına başlayacak olan öğrencilerimiz ve onların velilerini de yeni heyecan sarmıştır. Fakat ber yıl okulların açılmasına yakın ortaya atılan kayıt paraları iddiaları malesef bu yılda ortaya çıkmaya başlamıştır. Ancak velilerimiz şunu çok iyi bilmelidir ki hiç bir veliden zorla kayıt parası alınması gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak veliler çocuklarının okuyacağı okulların daha iyi şartlarda olabilmesini sağlamak adına gönüllü bağış yaptıkları takdirde de eğitime adanmış bir bağıştır. Bunun aksine hiç bir okul gerek zorla gerekse "para vermezseniz çocuğunuzu okula kayıt yapmayız" mantığını gütmemektedir.
Bu mevzuat açısından da zor bir durumdur. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nı» kayıt parası alınmaması konusunda kesin genelgesi vardır, "dedi.

BAŞARILAR DİLİYORUM
İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ayrıca önümüzdeki ay başlayacak olan 2011-2012 yeni eğitim-öğretim sezonunda da öğrencilere başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum