Yine Talipli Çıkmadı

Mülkiyeti Isparta Belediyesine ait olan ve üçüncü defa ihaleye çıkarılan Otel Isparta’nın 10 yıllığına işletilmesini öngören ihaleye yine kimse katılmadı. Encümen, ihaleyi 15 gün sonra tekrar yapacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2014 16:06
Yine Talipli Çıkmadı

İşletmesinde sürekli sorunlar yaşanan Büyük Isparta Oteli'nde dün ihale günüydü. Ancak, ihaleye kimse katılmayınca, diğer bir deyişle işletme konusunda kimse talip olmadı. Bu da uzun süredir atıl bir durumdaki Otelin makus tarihinin sürmesi anlamına geliyor. Bilindiği gibi söz konusu otel, Belediye tarafından daha önce iki defa daha ihaleye çıkarılmış ancak talipli olmadığı için işletmeciye verilememişti.

TALİPLİ ÇIKMAYINCA İHALE ERTELENDİ

Otel Isparta için dün saat 14.00'da Belediye Encümen Salonunda 10 yıllık işletilmesini öngören ihalesi yapılacaktı. Ancak, günlerdir otele taliplinin çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu olan otele maalesef bundan önce yapılan iki ihalede de olduğu gibi yine talipli çıkmadı ve ihaleye kimse katılmadığı için ihale Encümen tarafından 15 gün sonra tekrar yapılmak üzere ertelendi.

OTELİ PİSLİK GÖTÜRÜYOR

Uzun bir süredir atıl durumda bulunan Isparta Belediyesine ait Otele geçtiğimiz yıl 23 Ekim tarihinde gelen Belediye ekipleri Valilik yetkilileri ve güvenlik güçleri eşliğinde otele girmiş ve demirbaş eşya sayımı yapmıştı. Ekiplerin, otele girişte ortalığın pislik içinde olduğunu görülmüştü.

41 YIL ÖNCESİ GİBİ OLACAK

Eğer, Otel Isparta’ya işletmeci bulunabilirse veya Belediye'nin 15 gün sonra yapacağı ihaleye girip otelin İşletmesini bir işletmeci alırsa Oteli 41 yıl önce ilk yapıldığı gibi giriş katı işyerleri üst katlar ise konaklama odaları olacak şekilde yeniden restore ettirecek. Zira, geçtiğimiz Mayıs ayında Belediye Meclisi, Büyük Isparta Otelinin ihaleyle şartlı olarak kiraya verileceğini ve bu şartın da otelin 41 yıl önce ilk yapıldığı gibi giriş katı işyerleri üst katlar ise konaklama odaları olacak şekilde yeniden yapılması kararı almıştı. İşyerlerinin değerlendirilmesinde ise tasarruf oteli kiralayan şirketin olacak.

EN SON 19 KASIM'DA İHALE EDİLMİŞTİ

Bilindiği gibi Isparta Oteli, en son 19 Kasım 2013 tarihinde Belediye tarafından ihale edilmiş ancak katılım olmayınca işletmeciye verilememişti.
Demokrat

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum