Yine Üvey Evlat Sitemi

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, Sigorta Prim Teşviki'nin Isparta'yı kapsamaması üzerine bir açıklama yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Temmuz 2013 14:55
Yine Üvey Evlat Sitemi

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, Sigorta Prim Teşviki'nin Isparta'yı kapsamaması üzerine bir açıklama yaptı.

İsa Yalçın açıklamasında " Kalkınmada öncelikli yörelerdeki illerde 2004 yılından itibaren uygulanmakta olan 5084 Sayılı İstihdam ve Yatırımı Teşvik kanununun 4.maddesi kapsamında sağlanan sigorta primi işveren desteği uygulamasının 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğinden dolayı yeni bir düzenleme yapılarak resmi gazete de yayınlandı. Yayınlanan şekli ile ilgili düzenleme ile belirlenen 51 yerde faaliyet gösteren on ve onun üzerinde sigortalı çalıştıran işyerlerinde uygulanmak üzere Hazine tarafından karşılanan sigorta primi işveren paylarındaki teşvik, illerin sosyo gelişmişlik endekslerine bakılarak yeniden düzenlenmiştir. Yine bu uygulama ile malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primlerine de teşvik getirilmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi uzun zamandır dile getirdiğimiz bu konuda, bakanların açıklamalarına dayanarak teşvik teki yeni düzenlemeler yapılacağına ilişkin uyarılarımızı maalesef iktidar partisinin yetkileri anlamadılar ve bugün bu yeni düzenlemeye illerin sosyo gelişmişlik kriterlerine bakarak ilave edilen iller olmasına rağmen Isparta’mız bu desteklerden faydalanamamıştır. Hatay ve Kırıkkale ile birlikte 51 ilimiz bu teşvikten yararlandırılırken Isparta yine saf dışı kalmıştır.

Bu uygulamaya ilave iller alınırken Isparta’nın alınmamasının sebebi nedir, her seçimde değerli hemşerilerimizin sandıkta oy verdiği bu iktidar neden Isparta ya bu şekilde davranmaktadır, lafa gelince büyük büyük konuşup, muhalefetle dalga geçenler çıkıp bunu açıklasınlar.

Size göre ayet değil hadis değil bu kriterler tabiki değişecekti, peki neden değişmiyor acaba gereken cabayı harcamadığınız için mi yoksa Isparta hükümet tarafından cezalandırılıyor mu bunu çıkın açıklayın.

Isparta sosyal gelişmişlik endeksleri konusunda hükümetin adaletli davranmasını istiyor; daha önceleri bu konuda illere ayrımcılık yapıldığını bir AKP milletvekilinin değerlendirmelerinden biliyoruz. Sayın milletvekili bakana hitaben siz önce illeri mi belirleyip sonra kriterleri belirliyorsunuz dediği basına yansımıştı, ama değişen bir şey olmadı ve Isparta teşvikten faydalanamıyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yapılan protokol de Isparta için sağlanan birlikteliğin, bu hayati konu içinde sağlanması gerektiğini ve bu konuya gereken duyarlılığı göstermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bizde parti olarak atılacak her adımın destekçisi olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum