Yok Böyle Dolandırıcılık

1 Liralık Döviz Verdi Karşılığında Bakın Kaç TL Aldı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2014 12:19
Yok Böyle Dolandırıcılık

Bahçeli Evler Mahallesi’nde geçtiğimiz gün meydana gelen dolandırıcılık olayı bu kadarına da pes dedirtti. Caminin yanındaki bir vatandaşa ‘hayır yapmak istiyorum’ diyen dolandırıcı, 1 TL değerindeki dövizi verip karşılığında 100 Lira aldı. İşte akıllara durgunluk veren o olay…

HAYIR YAPMAK İSTİYORUM DEDİ
Bahçeli Evler Mahallesi’nde bir caminin yanına 06 plakalı bir araçla yaşanan şahıs, orada bulunan vatandaşa ‘Hayır yapmak istiyorum. Yardıma ihtiyacı olan bir tanıdığınız var mı?’ diye sordu. Annesi ve babası yatalak hasta olan ve ekonomik durumu iyi olmayan vatandaş kendi durumunu anlatarak yardımı kendisine yapabileceğini söyledi.

500 KORE PARASI VERDİ 100 TL ALDI
Bunun üzerine cüzdanından 500 Kore Parası çıkaran ‘sahte hayırsever’ 500 Kore parasının 400 TL ettiğini söyledi. Ancak üzerinde hiç Türk Lirası olmadığını da belirten ‘sahte hayırsever’ ihtiyaç sahibi vatandaştan 100 TL istedi. 500 Kore Parasını alan vatandaş ‘sahte hayırsever’e 100 TL verdi.

500 KORE PARASI 1 TL EDİNCE…
Kore Parasını Türk Lirasına çevirmeye giden vatandaş dolandırıldığını da burada anladı. Aldığı 500 Kore parasının 1TL ettiğini öğrenen vatandaş hemen emniyete müracaat ederek başına gelenleri anlattı.

BURDUR’DAN GELMİŞ
Bunun üzerine geniş kapsamlı bir çalışma yürüten emniyet güçleri, 06 plakalı aracı Plaka Takip Sisteminden sorguladı. Arcın Burdur’dan geldiğini ve Isparta’nın ardından Eğirdir’e gittiği tespit edildi.

97 SUÇTAN KAYDI ÇIKTI
Aracın ruhsat sorgusunda aracın dolandırıcının eşinin üzerine kayıtlı olduğu ve dolandırıcı şahsın isminin S.A. olduğu, İzmir Nüfusuna kayıtlı olduğu ve daha önceden de 97 adet benzer suçlardan kaydı olduğu öğrenildi.

BURDUR’DA DA 900 TL DOLANDIRMIŞ
Sahte hayırseverin Burdur’dan geldiğini öğrenen Isparta Polisi durumu BurdurApolisiJileAdeNpaylaştı.SBurdur’da3da2aynı şahsın başka bir vatandaşı 900 TL dolandırdığı bilgisine ulaşan polis şimdi her yerde o sahte hayırseveri arıyor.

BİLMEDİĞİNİZ DÖVİZİ ALMAYIN
Isparta Polisi daha önce de sık sık benzeri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirme çalışmaları yürütüyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.